Kapıkule tıklım tıklım: Gurbetçiler, bayramı Türkiye’de geçirmek için geliyorlar 

Yurt dışında yaşayan Türkler, Kurban Bayramı’nı kutlamak amacıyla ülkeye gelmeye başladı. Sınır kapılarına akın akın gelen gurbetçiler, Kapıkule’de uzun kuyruklar oluşturdu. 

YAŞAM 05.07.2021, 17:48 06.07.2021, 09:31
Kapıkule tıklım tıklım: Gurbetçiler, bayramı Türkiye’de geçirmek için geliyorlar 

Edirne’de bulunan Kapıkule Sınır Kapısı hem turizm sezonunun açılması hem de bayramın yaklaşmasıyla birlikte uzun bir aradan sonra en kalabalık günlerini yaşıyor. Başta Almanya olmak üzere Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden Türkiye’ye gelmek için yola çıkan gurbetçiler, Kapıkule’de araçlarıyla yoğunluk oluşturdu. 

Peronlardan geçen araçlara karşın yoğunluk neredeyse son bulmuyor. Sınırdaki yoğunluğun, yaz sonuna kadar sürmesi bekleniyor. 



“Belçika’dan Tekirdağ’a geldik, çok mutluyuz” 

Gurbetçi Zekeriya Çakar: “Belçika’dan Tekirdağ’a geldik, yol uzundu ama çok mutluyuz. Yorgunuz da. Vatan sevgimiz ve özlemimiz de var. Bu kadar yolu vatanımız için geldik. Tüm testlerimizi yaptırdık ve aşılarımızı olduk.” 



“Ülkemizin eşi benzeri hiçbir yerde yok” 

Almanya’da gelen Reşat Oğuz: “Ankara’da konaklayıp oradan Mersin’e geçeceğiz. Her şey yolunda çok şükür. Ülkemizin eşi benzeri hiçbir yerde yok. Buraları çok özlemişiz. Her gelişimizde aynı heyecanı duyuyoruz. Türkiye’ye adım attığımızda kendimizi mutlu hissediyoruz. Nereye giderseniz gidin kendi bayrağınızı gördüğünüzde mutlu oluyorsunuz.” 



“Bu bayramı ailemizle geçireceğiz” 

Mesut Yıldız: “Viyana’dan geldik, Yozgat’a gideceğiz. Buraya gelmemiz bu sene çok iyi oldu. Bu bayramı ailemizle geçireceğiz. Ülkemizde olmaktan çok mutluyuz.” 

Yorumlar (0)