"Kapıdan çevrilen korona hastası öldü" iddiasına yanıt!

İstanbul'un Pendik ilçesinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastası hamile bir vatandaşın hastaneye alınmadığı ve söz konusu kişinin yaşamını yitirdiği iddia edilmişti. Medipol Sağlık Grubu'ndan söz konusu iddialara ilişkin açıklama geldi.

YAŞAM 02.12.2020, 15:51 03.12.2020, 12:54
"Kapıdan çevrilen korona hastası öldü" iddiasına yanıt!

İstanbul'un Pendik ilçesinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastası olan hamile bir kadının hastaneye müracaat ettiği ve söz konusu kadının hastaneye alınmadığı, daha sonra da yaşamını yitirdiği ileri sürülmüştü. 

Medipol Sağlık Grubu'ndan söz konusu iddialara ilişkin açıklama geldi. Açıklamada, son dönemde bazı medya kuruluşları tarafından Medipol Üniversitesi Pendik Hastanesi ve sağlık görevlilerine ilişkin "asılsız" haberler yayınladığı ifade edildi. 

"Karalama kampanyası var"

"Yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastası olan hamile bir kadına bakılmadığı, söz konusu kadının hastaneye kabul edilmediği ve bu sebeple yaşamını yitirdiği" belirtilen haberler ile hastaneye yönelik gerçek dışı iddialarda bulunulduğu ve karalama kampanyasının yürütüldüğü belirtildi. 

"Koronavirüsün engellenmesi için çalışmalara devam ediliyor"

Açıklamada, Medipol Sağlık Grubu hastanelerinin yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele hususunda Sağlık Bakanlığı tarafından gösterilen çabaları desteklediği, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) engellenmesi ve hastaların tedavi edilmesi konusunda verilen talimatlara göre çalışmalarına devam ettiği aktarıldı. 

"Bütün tedbirler alınıyor"

Yalnızca yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastalarının değil bütün hastaların korunması için gereken bütün tedbirlerin alındığına dikkat çekilen açıklamada, hastaların tedavi edilmesi ve bakımlarının yapılmasına ciddi derecede dikkat edildiği belirtildi. 

"Testi pozitif çıktı"

Açıklamada, haberlerde yer verilen hastanın Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği tarafından takip edildiği, söz konusu hastanın 29 Ekim 2020'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) testinin pozitif sonuçlandığı ve doğum zamanının henüz gelmemesi nedeniyle kendisine gereken bilgilerin verildiği aktarıldı.

"Daha sonra hastaneye müracaat etmedi"

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıkan hamile kadının daha sonra hastaneye müracaat etmediği belirtilen haberde, söz konusu kişinin hastaneye kabul edilmediğine dair iddiaların kesinlikle asılsız olduğuna dikkat çekildi.

"Herhangi bir hastanın kabul edilmemesi gibi bir durum olamaz"

Açıklamada, Medipol Sağlık Grubu'na bağlı hastanelerde herhangi bir hastanın kabul edilmemesi gibi bir durumun yaşanamayacağı vurgulanarak, söz konusu haberlerin ciddi derecede hayal kırıklığına neden olduğu ifade edildi.  

"Bu tarz haberler üzücü"

Medipol Üniversitesi Pendik Hastanesi'nin yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele dâhilinde Türkiye'de bulunan diğer sağlık kurumları gibi önemli faaliyetlere imza attığı belirtilen açıklamada, hem hastaneye hem de sağlık çalışanlarına ilişkin asılsız haberlerin yayınlanmasının üzücü olduğu aktarıldı. 

"Yasal yollara başvurulacak"

Açıklamada, Medipol Üniversitesi Pendik Hastanesi'ni hedef göstermeye yönelik bu tarz haberlere ilişkin Medipol Sağlık Grubu tarafından yasal yollara başvurulacağı belirtildi. 

Yorumlar (0)