Kapadokya'da bayram yoğunluğu

Kapadokya'da, Ramazan Bayramı bitti ancak bayram yoğunluğu devam ediyor.

YAŞAM 08.06.2019, 13:47
Kapadokya'da bayram yoğunluğu

Bu yıl tarihinin en yüksek ziyaretçi sayısına çıkması beklenilen özellikle yabancı turistlerin yoğunluk oluşturduğu bölge, bayram tatili nedeniyle yerli turistlerin de tercih ettiği merkez haline gelince yoğunluk arttı.

Ziyaretçilere masalsı bir manzara sunan bölgede Göreme beldesi başta olmak üzere, peribacalarının yoğunlukla yer aldığı alanlarda uzun araç kuyrukları oluştu.

Günü birlik ve konaklamalı olarak Kapadokya'yı ziyaret eden tatilciler, ATV motor ve atlı turlarla peribacaları arasında gezinti yaptı, sıcak hava balon turuna katılanlar bölgeyi kuş bakışı izledi.

Cratosslot src="https://www.habernediyor.com/images/upload/5_3.jpg" />

Göreme'de bir otelin yetkilisi Sami Daşdeler, bayram tatili sebebiyle yer bulmakta zorlanan tatilcileri çevre belde ve ilçelere yönlendirdiklerini kaydetti.

Haziran ve temmuzda da yoğunluğun sürmesini beklediklerine değinen Daşdeler, "2019 yılı geçmiş yıllara baktığımızda çok daha iyi olacak." diye konuştu.

Bayram tatili dolayısıyla Adana'dan Kapadokya'ya gelen Eren Burgu da arkadaşlarıyla geldiği bölgenin manzarasına hayran kaldığını aktararak, "Geldiğimize değdi. Fotoğraf çekmek için geldik, manzara harika. Bilgi sahibi olmayanlara da buranın eşsiz güzelliklerinden bahsedeceğim." dedi.

Ailesiyle İstanbul'dan gelen Güner Arıcı da "Çok masalsı bir yer. Sabah sıcak hava balonlarını izledik. Yurdumuzun önemli bir turizm bölgesi olduğu için güzelliklerini biliyorduk ama ancak fırsat bulabildik. İlk defa geldik, çok beğendik." diye konuştu.

Yorumlar (0)