Kamu personelleri alımları başladı

Danıştay Başkanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlıkları personel alımı sağlanacağını açıkladı.

YAŞAM 30.12.2022, 09:10 30.01.2023, 16:46
Kamu personelleri alımları başladı

Resmi Gazete'de yayımlanan işe alım ilanlara göre, üç kurum istihdam etmek üzere personel alımı yapacağını açıkladı.

Subay ihtiyacını giderebilmek için personel alınacak

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı içerisinde eğitim-öğretim alacak, Sahil Güvenlik Komutanlığının sözleşmeli (erkek/kadın) subay, Jandarma Genel Komutanlığının muvazzaf/sözleşmeli (kadın/erkek) subay ihtiyacını giderebilmek adına 468 askeri çalışan istihdam edilecek.

Jandarma Genel Komutanlığının sözleşmeli/muvazzaf (kadın/erkek) astsubay ve Sahil Güvenlik Komutanlığının sözleşmeli (kadın/erkek) astsubay ihtiyacını karşılayabilmek adına da bin 680 askeri çalışan alımı sağlanacak.

Başvuru koşulları ve talep edilen niteliklere dair bilgiler "www.jandarma.gov.tr" sitesi üzerinde bulunan başvuru kılavuzunda bulunacak.

Başvuru yapacak kişiler işlemlerini 15 Ocak gününe kadar https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris sitesi üzerinden yapabilecek.

Jandarma 11 sözleşmeli personel ve 29 memur alacak

Jandarma Genel Komutanlığına bağlı olan karargahların iltisaklı olduğu kurumlara ve birliklere istihdam edilmek üzere 29 memur ile 11 sözleşmeli personel istihdam edilecek.

Başvurular 15 Ocak gününe kadar "https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris" internet sitesi üzerinden gerçekleştirilebilecek. Başvuru koşulları ve talep edilen özelliklere dair bilgilere "www.jandarma.gov.tr" internet adresi üzerinden ulaşılabilecek.

25 çalışma uzman yardımcısı istihdam edilecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından düzenlenecek sözlü sınav sonrasında 25 çalışma uzman yardımcısı istihdam edilecek.

Başvuru yapacak kişiler 9 Ocak ile 3 Şubat tarihleri içerisinde "https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr" internet sitesi üzerinden işlemlerini tamamlayabilecek.

Adayların 2021 ve 2022 senelerinde gerçekleştirilen KPSS'den puan türlerinden en düşük 70 alması gerekiyor.

Danıştay Başkanlığı ise 1 hizmetli, 3 teknisyen ve 1 grafiker alımı sağlayacak. Başvuruda bulunacak kişiler 2-11 Ocak tarihleri içerisinde "https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr" sitesi üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Yorumlar (0)