Kalp krizi geçiren mahkumdan bir garip istek!

ABD’de müebbet hapis cezası verilen bir mahkumun kalbi bir anlığına durdu. Mahkum Benjamin Schreiber, "bir anlığına öldüğü için ömür boyu hapis cezasını tamamladığını" iddia etti ve tahliyesini istedi.

YAŞAM 10.11.2019, 21:32
Kalp krizi geçiren mahkumdan bir garip istek!

ABD’nin Iowa eyaletinde kalbi kısa süre duran bir mahkum, hastanede yapılan müdahalenin ardından hayata döndürüldü. Benjamin Schreiber adlı mahkum "müebbet hapis cezasını tamamladığı gerekçesiyle" salıverilmesi gerektiğini belirtti.

New York Times'ın haberine göre, Benjamin Schreiber, 1997 yılında birinci derece cinayetten suçlu bulunarak şartlı tahliye şansı olmaksızın müebbet hapse mahkum edilmişti. 

2015 yılının mart ayında böbrek taşı rahatsızlığı nedeniyle septik zehirlenme yaşayan mahkum, bilincini yitirmiş ve hastaneye nakledilmişti.

"Öldüm ve dirildim, beni salın"

Mahkeme dokümanlarına göre, mahkum Benjamin Schreiber'in kalbi 5 defa durdu. Yaşanan olay sonrası "anlık olarak öldüğünü" savunan Schreiber, "hayat boyu çekmesi gereken cezayı tamamladığını ve artık demir parmaklıklar ardında tutulmasının kanunsuz olduğunu" ifade etti.

Bölge mahkemesi tarafından geri çevrilen bu istek, Iowa İstinaf Mahkemesince de onandı.

Yorumlar (0)