Kaldırımdaki 'beton mantarları' çaldılar: 'Bunun gibisini ilk kez görüyorum'

İstanbul’un Esenyurt ilçesinde iki şahıs, çaldıkları ile görenlere pes dedirtti. Gece saatlerinde sokağa gelerek dakikalarca uğraşan hırsızlar, kaldırımdaki beton mantarları söküp arabaya alarak bir anda kayıplara karıştı. Rahat tavırlarıyla ile dikkat çeken hırsızların o anları, çevrede bulunan bir işletmenin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

YAŞAM 22.04.2022, 15:38 23.04.2022, 12:06
Kaldırımdaki 'beton mantarları' çaldılar: 'Bunun gibisini ilk kez görüyorum'

Olay, İstanbul’un Esenyurt ilçesine bağlı Süleymaniye Mahallesi’nde geçtiğimiz çarşamba günü meydana geldi. Gece saatleri civarında sokağa gelen iki şüpheli şahıs, dakikalar boyunca uğraşarak kaldırımdaki beton mantarları söktü. Rahat tavırlar sergilediği görülen ve söktükleri taşlarda zarar olup olmadığını da kontrol etmeyi ihmal etmeyen hırsızlar, ardından bu parçaları araçlarına yükledi. Etrafa bakma ihtiyacı bile duymayan şahıslar, hırsızlık olayından sonra geldikleri araca binerek bir anda kayıplara karıştı. Yaşanan o hırsızlık anları ise çevrede bulunan bir işletmenin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

“Böyle bir hırsızlık başka bir yerde olmaz”

Yaşanan olay ile ilgili açıklama yapan Turgay Akçelik, “Esenyurt ilçesinde birçok hırsızlığa tesadüf ediyoruz fakat bu olayda olduğu gibi kaldırım taşı çalındığını ilk defa görüyorum. Sabah saatlerin civarında kaldırım taşlarının olmadığını fark edince ne olduğuna anlam veremedik. Daha sonra olayı güvenlik kamerasından takip ettik ve gerçekten şoke olduk. Bir insan niye kaldırım taşını çalar. İlçemizin geldiği bu nokta herkesi üzüyor. Esenyurt'umuz güzel bir ilçe fakat artık vatandaşlar korkuyor. Birçok bölgede hırsızlık olayları yaşanıyor fakat bu olayda olduğu gibi bir kaldırım taşı hırsızlığının Esenyurt haricinde bir yerde olacağını tahmin etmiyorum. Bu ilçenin bunun gibi şeylerle anılması bizleri ciddi anlamda üzüyor. Gerçekten ekmeğe, paraya ihtiyacı olan varsa Esenyurt Belediyesi'ne başvuru yapsın,, kaymakamlığın kapısına gitsin ya da benim gibi iş insanlarına gelsin fakat bu şekilde insanların mallarını ya da kamu malını çalmakla olmaz” sözlerini kullandı.

“Hırsızlar yeni maceralar arıyor”

Hırsızların macera aradığını belirten Akçelik, “Yani düşündüğünüz zaman yaşadığınız, oturduğunuz yerde sabah kalkınca kaldırım taşı olmadığını fark ediyorsunuz. Bunların parası herkesten çıkıyor, bu kamuya ait para. Ben ne yapmak istediklerine anlam veremedim. Yani bu kaldırım taşlarıyla bir insan ne yapabilir ki! Sonuçta bu bir altın ya da gümüş değil. Demek ki bunları çalan arkadaşlar biraz macera arıyor” dedi.

Yorumlar (0)