Kahraman Ömer Halisdemir'in babası: Şehit olacağı içime doğdu

Katıldığı bir programda 15 Temmuz hain darbe girişimini engellemeye çalıştığı esnada şehit olan oğlu Ömer Halisdemir'den söz eden baba Hasan Hüseyin Halisdemir, yaptığı konuşmayla herkesi ağlattı. 

YAŞAM 16.10.2021, 15:27 16.10.2021, 15:50
Kahraman Ömer Halisdemir'in babası: Şehit olacağı içime doğdu

15 Temmuz Milli İrade Ocakları tarafından Elazığ Bünyamin Eroğlu ve Kongre merkezinde, ‘Şühedanın Sesi Elazığ’ adlı bir program düzenlendi.

Baba Halisdemir, hem ağladı hem ağlattı

Şehit Ömer Halisdemir’in babası Hasan Hüseyin Halisdemir ile birlikte diğer şehit yakınlarının da düzenlenen programa katıldığı belirtildi. 15 Temmuz darbe girişimini engelleyen sembol isimlerden biri olan kahraman şehit Ömer Halisdemir’in babası Hasan Hüseyin Halisdemir, şehit oğlunu anlattığı esnada duygusal anlar yaşadı.

Baba Halisdemir'in konuşmasından sonra salondaki vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı.

“Yiğidim, bayrama geldiğinde buruk görünüyordu”

Elazığ’a iki defa geldiğini söyleyen Hasan Hüseyin Halisdemir, açıklamasında şunları söyledi:

“Tüm Güney Doğu'yu dolaştım. Buradan Güney Doğulu tüm hemşehrilerime canı gönülden teşekkürlerimi iletiyorum. Çok hürmet ettiler bize. Söyleyeceğim çok şey var. Biraz buruk olduğum için çok fazla sizi bekletmek istemiyorum. Yiğidim, 15 Temmuz'dan evvel bayrama gelmişti. Bayramlaştıktan sonra buruk görünüyordu. Uyuyamıyordu. Bir gün ‘Oğlum niye uyumuyorsun' dedim. O da, ‘Uykum yok' dedi. ‘Oğlum bir problemin mi var’ dedim. ‘Hayır’ dedi.

“İçime doğdu, giderken ‘Bu çocuk şehit olur’ dedim”

Sözlerine devam eden baba Halisdemir, şunları aktardı:

“Giderken içime doğdu ‘Bu çocuk şehit olur’ dedim. ‘Baba bir gün bir şehadetlik getirteceğim baba’ dedi. 15 Temmuz günü, Zekai Paşa'nın emri ile 'Ömer bu namus senin namusun oğlum, ben gelene kadar bu binada bekleyeceksin, hainler geliyor' demiş. Yiğidim ‘Tamam komutanım’ diye cevap veriyor ve helalleşiyorlar. Zekai Paşa, ‘O gün Ömer’le 8 defa konuştum amca’ dedi. ‘Hainler geliyor, Semih Terzi'yi vuracaksın’ demiş Ömer’e. O haini vurmuş şükürler olsun”

Yorumlar (0)