Kadir Şeker yeniden tutuklandı

Konya'da sevgilisini dövdüğünü düşündüğü şahsı engellemeye çalışırken öldürdüğü gerekçesiyle hakkında verilen 12 sene altı ay hapis cezasının bozulmasının akabinde gerçekleştirilen tekrar yargılamada 10 sene 10 ay hapis cezası verilen Kadir Şeker, Kadınhanı ilçesinde yakalanarak cezaevine teslim edildi.

YAŞAM 01.06.2023, 20:21
Kadir Şeker yeniden tutuklandı

Konya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesinin 12 sene altı ay hapis cezası kararının akabinde 7 Temmuz 2022 tarihinde Akşehir Ceza İnfaz Kurumu'ndan salıverilen Şeker, hakkında daha çok indirim yapılması gerektiği gerekçesiyle gerçekleştirilen tekrar yargılama neticesinde aldığı 10 sene 10 ay hapis cezasının Yargıtay tarafından onanmasının akabinde aranıyordu.

Şeker'in, ailesinin eski konutunda olduğu ihbarını değerlendiren güvenlik güçleri, Kadir Şeker'i Kadınhanı ilçesine bağlı Mahmudiye Mahallesi'ndeki evde yakalayarak gözaltına aldı.

Jandarmadaki işlemleri sona eren Şeker, cezaevine teslim edildi.



"1 Temmuz'a kadar dışarıda olacak"

Kadir Şeker'in avukatı Mustafa Aladağ, basın mensuplarına, Şeker'in 10 sene 10 aylık cezasının Yargıtay tarafından onandığını anımsattı.

Kararın kesinlik kazandığını ve herhangi bir yasal yolun olmadığını aktaran Aladağ, şöyle konuştu:

"Bütün yargı yolu, yasal yollar tükenmiş durumda. Kararın infazına başlandı. Ceza beş senenin üzerinde olduğundan ötürü infaz hakimleri tarafından bir davetiyeden ziyade ivedilikle yakalama uygulaması prosedürü işledi. Şeker de cezası sebebiyle yakalanıp cezaevine gönderildi. Şeker'in almış olduğu ceza 10 sene 10 ay. 29 ay tutukluluk hali de göz önünde bulundurulduğunda 'Kapalı cezaevinde kalacağı bir süre yok.' demiştik. Kapalı cezaevinde kalmayacak. Fakat suç 10 senenin üzerinde cezayı kapsadığı ve niteliği de öldürme olduğundan ötürü cezaevlerimizde takip kurulları var. Konya uygulaması salı günleri toplanır. Akşehir'de ise cuma günleri toplanıyor diye biliyorum. Şeker'in şansına yarın da cuma günü olduğu için kurulun toplanma günü. Kurul da ivedilikle salıveriyor ya da açığa yönlendiriyor. Açık da izinli olduğu için Şeker 1 Temmuz tarihine değin dışarıda olacak."



Olay

Şeker, 5 Şubat 2020 tarihinde merkez Selçuklu ilçesine bağlı Kosova Mahallesi üzerindeki parkta işittiği tartışma sesleri üzerine bir kadının şiddete maruz kaldığını düşünmüş, çifti ayırmaya çabalamıştı.

Şeker, bu esnada Özgür Duran'ın fiziki ve sözlü müdahalesiyle karşılaşmış, aralarındaki boğuşma esnasında Duran, aldığı bıçak darbesiyle yaralanmış ve yaşamını yitirmişti.

Konya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yargılanan Şeker, 'kasten adam öldürme' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmış, Şeker'in cezası 'haksız tahrik' sebebiyle 15 seneye, 'iyi hal' indirimiyle ise 12 sene altı aya düşürülmüş, Kadir Şeker salıverilmişti.

Avukatlarının itirazda bulunması üzerine Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, TCK'nın (Türk Ceza Kanunu) 29'uncu maddesi uyarınca 12 sene altı ay hapis cezasına çarptırılan Kadir Şeker hakkında çok daha fazla indirime gidilmesi gerektiği gerekçesiyle kararın bozulmasına karar vermişti.

Gerçekleştirilen tekrar yargılamada ise Konya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Kadir Şeker'e 10 sene 10 ay hapis cezası verilmişti. 

Yorumlar (0)