Kadir Şeker'in avukatları itiraz etti!

Kadir Şeker'in avukatları, toplum vicdanını yaralayan mahkeme kararı ile ilgili itiraz başvurusunda bulundu.

YAŞAM 19.10.2020, 14:28 20.10.2020, 18:08
Kadir Şeker'in avukatları itiraz etti!

Konya'da sevgilisini darbeden şahsa mani olmak isterken ölümüne neden olan ve "cinayet" ile yargılanarak 12 yıl 6 ay hapis cezası verilen Kadir Şeker'in avukatları, toplumun büyük tepki gösterdiği karara itirazda bulundu.

kadir şeker

Kadir Şeker'in avukatlarından biri olan Konya Baro Başkanı Mustafa Aladağ, istinaf mahkemesine giderek itiraz dilekçesi verdiklerini açıkladı.

kadir şeker

Gerekçeli kararın tebliğ edilmesinin ardından ayrıntılı istinaf dilekçesini de sunacaklarını belirten Avukat Mustafa Aladağ, Cumhuriyet savcısının, mütalaasında haksız tahrik indiriminin azami seviyeden uygulanmasını ve asgari cezanın verilmesini istediğini belirterek, Mahkeme heyetinin, istenen asgari seviyeden uzaklaştığını ifade etti.

kadir şeker

Mahkeme heyetinin Kadir Şeker'e aslında 12 yıl 6 ay değil, 15 yıl ceza verdiğini vurgulayan Baro Başkanı Aladağ, iyi hal indirimi uygulandıktan sonra cezanın 12 yıl 6 ay hapis cezasına düşürüldüğünü söyledi. Aladağ, "Yani mahkeme, savcı mütalaasında belirtilenin aksinde bir karar verdi. Bu yüzden karara itirazda bulunduk" dedi.

kadir şeker

Mustafa Aladağ, Kadir Şeker'in tutukluluk durumuna da itirazda bulunduklarını sözlerine ekledi.

kadir şeker

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı da, mahkeme heyetinin Kadir Şeker'e verdiği 12 yıl 6 ay hapis cezasına itiraz etmişti.

kadir şeker

kadir şeker

kadir şeker

kadir şeker

Yorumlar (0)