Kadir Şeker'e soruldu: "Yine olsa yardım eder miydin?"

Konya'da şiddete maruz kalan bir kadını kurtarmak isterken Özgür Duran'ın ölümüne neden olan Kadir Şeker, 12 yıl 6 ay hapis cezası aldı. Kadir Şeker, "Aynı olay şimdi yaşansa yine yardım ederdim." dedi. 

YAŞAM 15.10.2020, 11:06 15.10.2020, 12:37
Kadir Şeker'e soruldu: "Yine olsa yardım eder miydin?"

Konya'da 5 Şubat günü darp edilen bir kadını kurtarmak isteyen Kadir Şeker, Özgür Duran'ı bıçaklayarak ölümüne neden olmuştu. 

Üniversite sınavlarına hazırlandığı öğrenilen Kadir Şeker, dün 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. 

"İstinaf mahkemesine götüreceğiz"

Konya Baro Başkanı Mustafa Aladağ, kanunlarda "meşru müdafaa sınırının panik ve korku ile geçilmesine" ilişkin bir hükmün mevcut olduğunu ve Özgür Duran'ın öldürülmesi olayında söz konusu durumun yaşandığını ifade etti.

Konya Baro Başkanı Aladağ, bu hükmün görmezden gelinmesine tepki göstererek, dün verilen kararın istinaf mahkemesine götürüleceğini söyledi. 

"Kasıtlı olarak öldürmedi"

Aladağ, Kadir Şeker'in bir insanı kasıtlı olarak öldüremeyeceğini, hatta herhangi bir canlıya zarar veremeyeceğini belirtti.

Kadir Şeker'in Özgür Duran'ı kasten öldürmediğini kaydeden Aladağ, savunmanın "meşru müdafaa sınırının geçilmesi" üzerinden yapılacağını ifade etti. 

"Kadir Şeker'e ciddi destek var"

Aladağ, Kadir Şeker'e vatandaşlar tarafından ciddi derecede destek verildiğini belirterek, söz konusu davanın toplumsal bir boyuta sahip olduğunu aktardı.

Kamuoyunun bu konuda beklentilerinin olduğuna dikkat çeken Aladağ, tek isteğin "Kadir Şeker için adalet" olduğunu ifade etti.

"Tanımadığı kadının çığlıklarına gitti"

Aladağ, mahkemeye kimsenin baskı yapamayacağına dikkat çekerek, Kadir Şeker'in hiç tanımadığı bir kadının çığlıklarına gittiğini, olayın bu açıdan değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

"Vatandaşlar artık sessiz kalacak"

Kadir Şeker'e verilen cezanın ardından Türkiye'de kadına şiddet olayının çözülmesinin mümkün olmayacağını kaydeden Aladağ, darp edilen bir kadına yardım etmek için başlayan bir eylemde 12 yıl 6 ay hapis cezası verilmesi üzerine artık vatandaşların bu tarz olaylara karşı sessiz kalabileceğini ifade etti. 

Aladağ, olaya sağduyulu bir şekilde yaklaştıklarını ancak mahkeme tarafından verilen kararın yanlış olduğunu belirtti. 

"Kadir asla katil değil"

Kadir Şeker'in sağlık durumunun iyi olduğunu aktaran Aladağ, ona "Aynı şey yaşansa ne yapardın?" diye sorduğunu söyledi.

Aladağ, Kadir Şeker'in "Yine olsa o kadına yardım ederdim" dediğini belirterek, bunun çok kritik bir yanıt olduğunu ifade etti.

Kadir Şeker'in asla katil olmadığına dikkat çeken Aladağ, istinaf mahkemesinde doğru bir hükme varılmasını umut ettiğini, bunun için gereken mücadelenin en iyi şekilde verileceğini kaydetti. 

"Haksızlığa göz yummam"

Aladağ, yardım etmekten kastın birini öldürmek olmadığını belirterek, Kadir Şeker'in "haksızlığa asla göz yummayacağını" söylediğini aktardı.

Kadir Şeker'in "Türkiye'nin temel probleminin kadına yönelik şiddet olduğunu ve böyle bir şeyin tekrar yaşanması halinde yine yardım edeceğini" söylediğini belirten Aladağ, 20 yaşındaki bir gencin bu kadar acıya rağmen bunu söylemesinin çok önemli olduğunu ifade etti.

Yorumlar (0)