Kadın subay adayı tabuları yıktı!

İzmir'deki Foça Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda 3. Dönem Subay Komando Temel Kursu'nu başarıyla tamamlayan 50'si kadın, 492 subay adayı için tören düzenlendi. 43 hafta boyunca devam eden komando temel kursunda, kadın subay adayı Merve Gezginci birinciliği elde ederek Türk kadının gücünü bir kez daha gösterdi.

YAŞAM 29.06.2019, 09:19 29.06.2019, 09:22
Kadın subay adayı tabuları yıktı!

İzmir'in Foça ilçesinde bulunan Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda 50'si kadın 492 subay adayı, '3. Dönem Subay Komando Temel Kursu'nu başarıyla tamamladı. Subay adayları için düzenlenen törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

43 hafta boyunca devam eden komando temel eğitim kursunun birincisi, kadın subay adayı Merve Gezginci oldu.

Foça Kaymakamı Ali Çetin, Erzincanlı ailenin üç kızından biri olan Gezginci'ye plaketini verdi. Subay adayının anne ve babası da kızlarının mutlu gününde yanında oldular. Gezginci, dönem birincisi olarak yaş kütüğe ismini çaktı.

Komando Andı okundu

Kazakistan ve Azerbaycanlıların oluşturduğu misafir askeri personele ödül ve plaketlerinin verildi. Ardından kursu başarıyla tamamlayan 492 subay adayı, 'Komando Andı'nı okudu. Komutanlığın öğretmen ve kursiyerleri tarafından silahlı hareketler, yakın dövüş teknikleri ve perde kule inişi gösterileri sunuldu. Türk bayrağı açan komandolar, izleyicilerden beğeni topladı.

"Bir kadın olarak birinci olmak gurur verici"

Merve Gezginci, tören sonrası yaptığı açıklamada, zorlu bir eğitimi birinci tamamladığı için çok mutlu olduğunu ifade etti. 

Eğitim sırasında çok zorlandıklarını ancak başardıklarını kaydeden Gezginci şunları söyledi:

"Böyle bir okulda birinci olmak herkese nasip olmuyor. Bir kadın olarak birinci olmak ayrıca gurur verici. Biz 3 kız kardeşiz. Fen bilgisi öğretmenliği mezunuyum. Bu üniformayı giymeyi çok istedim. Şu an gururla taşıyorum. Üniforma aşkı beni buraya getirdi. Bundan sonraki hayalim akademide başarı göstermek, vatanı, milleti, bayrağı en iyi şekilde temsil etmek. Kadınlar pes etmesin. Biz kadınlar güçlüyüz ve bunu her yerde gösteriyoruz."

"Kızlarımı hastanede temizlik personeli olarak çalışarak büyüttüm"

Merve Gezginci'nin annesi Ayten Gezginci de kızlarını zorlukla büyüttüklerini, kendisiyle gurur duyduklarını ifade etti. Baba Yahya Gezginci de kızının törenini gözyaşları içinde izlediğini söyledi. Hayatının en mutlu günlerinden birini yaşadığını belirten Gezginci, "Kızlarımı hastanede temizlik personeli olarak çalışarak büyüttüm. Buralara geleceğini hayal bile edemezdim. Hakkımızda hayırlısı olsun." dedi. 

Yorumlar (0)