Kadın motor sürücüsüne tükürüklü taciz kask kamerasına yansıdı

Mecidiyeköy’de meydana gelen olayda motoruyla yolda giden Mira Yalçınkaya yan şeritte yer alan bir araçtaki geçler tarafından taciz edildi. Yalçınkaya araçtaki gençlerin ilk önce motoruna tükürdüklerini belirterek daha sonra araçtan inerek tehditte bulunduklarını aktardı.

YAŞAM 11.04.2022, 13:21 12.04.2022, 09:38
Kadın motor sürücüsüne tükürüklü taciz kask kamerasına yansıdı

Geçtiğimiz günlerde Mecidiyeköy’de meydana gelen olayda seyir halinde motoru ile yoluna devam eden Mira Cihan Yalçınkaya yan şeritte seyir halindeki bir araç içerisinde yer alan bir grup genç tarafından motoruna tükürülmek suretiyle taciz edildi. Bu olay karşısında sessiz kalamayan genç kadın motorundan inerek araçtakilere tepki gösterdi. Genç kadının tepkisi sonrasında araçtan inen gençlerden biri Mira Yalçınkaya’nın üzerine yürüyerek tehditler savurdu. Yaşanan bu anlar motor kamerasına saniye saniye yansıdı.

Kadın sürücü olayı anlattı

Yaşanan taciz olayı hakkında konuşan Mira Yalçınkaya şu ifadelerde bulundu:

Hava oldukça güzeldi ben de motorumla trafiğe çıktım. Halıcıoğlu taraflarından biraz gezdim. Mecidiyeköy tarafına dönüş yaparken yanımdaki araçta bir grup genç vardı ve yüksek sesle müzik dinliyorlardı. Benim de kulağımda müzik olduğu için onları tam duymadım. Daha sonra bana bakarak benim hakkımda konuşup güldüklerini fark ettim. Beni taciz ediyorlardı ama kulağımda kulaklık olduğunu için tam duymadım ve bu durumu umursamadım. Daha sonra onlara motorla yaklaşmamı bekleyip motoruma tükürdüler. Tükürükler motorun ön kısmına gelince ben de onlara terbiyesiz ve ahlaksız diye bağırdım. Daha sonra eliyle işaret edip motoru durdurmamı istediler ve araçlarını motorumun önüne kırdılar. Beni İETT otobüsü ile kendi aralarında sıkıştırmaya çalıştılar. Ben de sıkışacağımı düşündüğüm için ilerlemedim. Önüme geçince de durmak zorunda kaldım.

“Seni öldürürüm tehdit etti”

Aracından hakaretler ederek indi ve üzerime yürümeye başladı. Benim ona karşı terbiyesiz ve ahlaksız olarak bağırmamı hakaret olarak algılayıp sen bana küfür edemezsin diye bağırmaya başladı. Seni öldürürüm, dua et kadınsın dedi. Bana bunu kasıtlı yapmadığını söyledi ama gözlerimin içine bakarak kasıtlı bir şekilde yapmıştı. Kasıtlı yapılmış olmasaydı bu kadar gerilmezdik, insanlık hali derdik. Ardından arkadaşları da gelerek üzerime yürüyen şahsı arabaya bindirmeye çalıştılar ama o tehditler savurmaya devam etti. Tehditler üzerine ben de sinirlendim de insanları taciz ediyorsunuz arkanızda motor olduğunu görmüyorsunuz dedim. tekrar arabadan inerek yanıma geldi ve eliyle işaretler yaparak seni öldürürüm kafanı kırarım gibi cümleler kullandı. Benim kafamda kas vardı ve bana doğru iyice yaklaştı. Aramızda en fazla 10 santimetrelik bir mesafe vardı. Tekrar hakaret ve küfürler ederek arabasına geri bindi. Ben de trafikten de yararlanarak olay yerinden uzaklaştım. Çünkü daha ileride de benzer bir şeyi yapabilirdi.

“Hoşgörüsüzlükten dolayı böyle durumlar yaşanıyor”

Mira Cihan Yalçınkaya'ya destek veren Kazasız Kul Olmaz ekibinden Zahrettin Çelik ise şu ifadelere yer verdi:

Kazasız Kul Olmaz ekibi olarak yaklaşık 20 yıldır kazaların önlenmesi ve ihmaller adına sanatsal ve diğer faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bu olayın da psikolojik ve sosyolojik olmak üzere iki aşaması mevcut. Bir saniyelik bir hoşgörüsüzlük böyle durumların yaşanmasına sebep olabiliyor. Kadın sürücü diye bir ayrım yapmak istemiyoruz. O biraz ötekileştirmeye giriyor. O nedenle erkek sürücüler tarafından yapılan en ufak bir taciz, el kol hareketi ya da benzeri davranışlar kadınların kafasında farklı boyutlara ulaşmaya neden olabiliyor ve o anda oldukça heyecanlanabiliyorlar. Bu da kazaların yaşanma riskini artırıyor. Ben ve ekibimin bu konular hakkındaki genel görüşü bir saniyelik bir hoşgörüsüzlüğün olumsuz sonuçlara yol açması yönünde. Ramazan ayına da bağlamak istemiyorum ancak bu sıralar açlığın da getirdiği psikolojik durumla insanlar oldukça gergin olabiliyorlar. Böyle durumlarda şikayetçi olunmadığı durumlarda daha büyük sorunlar ortaya çıkabiliyor. Biz böyle durumlara karşıyız. Hayatımın neredeyse yarısı morglarda geçti. Arkadaşlarımı ve birçok tanımadığım insanı gördüm. Bu olayda da hanımefendiyi tanımıyoruz ancak tanımaya da gerek yok zaten. Biz onun arkasındayız. Bu çok maganda bir hareket. Genel anlamda iki tarafın da hoşgörülü davranması gerekiyor.

Öte yandan araçtan inen sürücünün Mira Yalçınka’nın yanına gelerek hakaretlerde bulunması ve üzerine yürümesi gibi görüntüler Yalçınkaya’nın kaskındaki kameraya da yansıdı.

Yorumlar (0)