Kadın jandarmalar depremzedelerin yanında

Van İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde görev yapan kadın astsubaylar, Van'ın Başkale ilçesinde depremzedelere yardım malzemeleri götürdü.

YAŞAM 26.02.2020, 08:59
Kadın jandarmalar depremzedelerin yanında

Merkez üssü İran'ın Khoy şehri olan 5,9 büyüklüğündeki depremden etkilenen Van'ın Başkale ilçesine bağlı Özpınar, Güvendik, Gelenler ve Kaşkol mahallelerinde vatandaşların yaralarının sarılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

İl Jandarma Komutanlığında görevli 15'i kadın astsubaylardan oluşan 50 kişilik ekip, öncelikle mahallelerde kötü hava koşullarından etkilenen depremzedelere çadır kurarak destek sağladı.

Depremde evleri hasar görenlerin erzak, battaniye, yatak ve ısıtıcı gibi ihtiyaçlarını karşılayan kadın astsubaylar, ihtiyaç sahibi çocuklara da kıyafet giydirdi.

Özpınar Mahallesinde yıkılan evin enkazında yaşamını yitiren Aydın Tosun'un ailesinin yerleştirildiği çadıra giden kadın astsubaylar, yaralı kurtarılan anne ve 3 çocuğunu teselli etti ve beraberinde getirdikleri yardımları teslim etti.

Babasını kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan 18 yaşındaki Ayşe Tosun'la yakından ilgilenen ve psikolojik destek sağlamaya çalışan kadın astsubaylar, gözyaşlarını silerek genç kızı teskin etmeye çalıştı.

Depremzedelerin sorun ve ve sıkıntılarını yerinde tespit etmek için çalışmalarını sürdüren askerler, depremden etkilenen 18 mahalledeki vatandaşlara 2 bin 500 yardım kolisi ve 2 bin 500 çocuk yardım paketinin dağıtımını da yapacak.

Yorumlar (1)
Emin sabuncu 4 yıl önce
Allah yardımcıları olsun.