Kadıköy’de çöpten biber toplanılan tantuniciden inanılması güç savunma: “ Video tamamen montaj"

Kadıköy’de meşhur bir tantunici dükkanının personeli, çöpten biber toplarken çekildiği belirtilen videoları sosyal medya hesabında paylaşmıştı. Sosyal medya kullanıcıları o biberlerin müşterilere yeniden ikram edileceği belirterek iş yeri ve şubeleri için boykot başlatmışlardı. Görüntülerin sosyal medyada tepki çekmesinin ardından tantunicinin sahibi açıklamalarda bulundu. İşletme sahibi, “O video tamamen montajdır. Bunları benim çocuğum da yiyor asla böyle bir şey yok.” diyerek kendisini ve işletmesini savundu. 

YAŞAM 16.01.2022, 13:05 16.01.2022, 13:34
Kadıköy’de çöpten biber toplanılan tantuniciden inanılması güç savunma: “ Video tamamen montaj"

Geçtiğimiz günlerde çekilen ve sosyal medya uygulamalarında kısa sürede yayılan bir video, “Artık dışarıdan yemek de yenmez!” dedirtti. Videoda, Kadıköy’de olduğu tespit edilen ünlü bir tantunicide çalışan personel, çöpe atılan yemek artıklarının arasından aldığı biberleri kenara ayırıyordu. Bu biberlerin müşterilere yeniden ikram edileceğinin sanılması ve söylenmesi üzerine o tantunici için boykot başlatıldı. Şikayetler üzerine yetkililer tarafından başlatılan inceleme sonrasında firma sahibi, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. 



“Videoyu, işten çıkartılan personel montajladı” 

İşletme sahibi Rıza Şimşek: “O video tamamen montajdır. Yüz kızartıcı suçtan dolayı işten çıkartılan personelimiz tarafından montajlanmıştır. Bizim çok sayıda şubemiz bulunuyor. Bu şubelerde günde tonlarca etten yapılan binlerce tantuni satılıyor. Biz, bu videonun doğru olduğunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Her şubemiz elittir ve ulusal olarak tam not almıştır. Sürekli denetimlerden geçen şubelerimizde işimizi gücümüzü bırakıp da çöpten biber mi toplayacağız? Bu yiyecekleri benim çocuğum da yiyor. Yansıtılan suçlamaları kabul etmiyoruz. Personelle ilgili yasal süreci başlattık. Bu iftiralara itibar etmeyiniz. Biz bu işe yıllarımızı verdik ve şimdiye kadar herhangi bir sağlık problemi yaşayan olmadı. Bizim alnımız ak.” 



Yorumlar (0)