KADES sayesinde kocasının şiddetinden kurtuldu 

Kadın Destek Uygulaması (KADES) hakkında bilgi vermek amacıyla Adana’da ev ev gezip bilgilendirmede bulunan şiddet mağduru bir kadın, “KADES sayesinde hayatım kurtuldu.” dedi. 

YAŞAM 11.07.2021, 12:51 12.07.2021, 09:24
KADES sayesinde kocasının şiddetinden kurtuldu 

Adana Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Toplum Destekli Polislik (TDP) şubesi ekipleri, Kadın Destek Uygulaması (KADES) hakkında bilgi vermek amacıyla ev ev gezdi. Evlerde ve sokaklarda gördükleri kadınlara uygulamadan bahseden polisler, broşürler dağıttı. 



“KADES’i önerdiler, uygulama sayesinde hayatım kurtuldu” 

Ev ziyareti sırasında denk geldikleri 42 yaşındaki Pınar Şahin ile konuşan polisler, Şahin’in de bir KADES kullanıcısı olduğunu ve uygulama sayesinde hem şiddetten hem de baskıdan defalarca kurtulduğunu öğrendi.  

59 yaşındaki eşi Hüseyin Şahin’in geçen ay intihar ettiğini aktaran Pınar Şahin, “Eşim sürekli olarak onu ve kendimi öldürmemi söylüyordu ve sürekli ölümden bahsediyordu. Bana baskı ve şiddet uyguladığı zamanlar da oldu. Yine böyle bir günde polisi arayıp yardım istedim. İfademi alan polisler, KADES’i önerdiler, uygulama sayesinde hayatım kurtuldu.” şeklinde konuştu. 



“Tüm kadınlar KADES’e güvensin” 

Pınar Şahin: “Polislerin beni bilgilendirmesi üzerine uygulamayı yükledim. Sonraki süreçte de zor durumda kaldığımda uygulamayı kullandım. Polisler de gelip eşimi gözaltına aldılar. Onunla bir arada olmak istemediğimi söyleyince de kendisine 15 gün uzaklaştırma verdiler. KADES olmasaydı şiddet devam edecekti. Tüm kadınlar KADES’e güvensin.” 

Yorumlar (0)