KADES, karı-kocayı evlat şiddetinden kurtardı

Adana’da uyuşturucu bağımlısı çocuklarının saldırısına maruz kalan karı-koca, KADES programı vesilesiyle evlatlarının şiddetinden kurtuldu. 

YAŞAM 17.05.2021, 12:10 18.05.2021, 09:35
KADES, karı-kocayı evlat şiddetinden kurtardı

Adana’da bir karı-koca, uyuşturucu bağımlısı çocuklarının saldırısına maruz kaldı.

KADES sayesinde kurtuldular

Adana’da yaşanan olayda, iddialara göre Metin D. ve Nurhan D. çiftinin büyük çocukları ve uyuşturucu bağımlısı 24 yaşındaki Doğuş D., geçtiğimiz aylarda para vermedikleri için anne ve babasını darp etmeye başladı. Para için geçen ay babası Metin D.’nin kafasına demir çubukla vuran genç, evin camlarını da kırdı. Olayın yaşandığı bölgeye gelen ekipler Doğuş D.’yi gözaltına aldı ve ailenin telefonuna ise Kadın Acil Destek İhbar Sistemi (KADES) uygulamasını kurdu. 

Çocuklarından şikayetçi olan aile, çocuklarının AMATEM’de tedavi olmasını talep etti. Bu talep ise Doğuş D. tarafından kabul görmezken Doğuş D., çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Serbest bırakıldıktan sonra tekrar uyuşturucuya yönelen genç, geçtiğimiz hafta tekrar uyuşturucu krizine girdi ve anne ve babasından yine para istedi. Ailesinden para alamayan Doğuş D., bu sefer annesine saldırdı. Oğluna karşı koyamayan Baba Metin D. ise hemen telefonundan KADES uygulamasını açarak yardım butonuna bastı. 

Bunun üzerine olay yerine polis ekipleri gelirken Doğuş D. gözaltına alındı. Bir gün nezarethanede tutulan genç Doğuş D., nöbetçi mahkemede yeniden serbest bırakıldı. Şiddet mağduru aile ise kendilerine şiddet uygulayan çocuklarının bir an önce tedavi olarak uyuşturucudan kurtulmasını bekliyor. 

“Oğlumla devamlı kavga ediyoruz”

Olayla ilgili konuşan baba Metin D., “Oğlumla sürekli kavga ediyoruz ve sürekli bizi darp ediyor. Uyuşturucu kullanıyor, para istiyor. Eve gelen giden de çok oluyor ama ne yaptıkları belli değil. Uyuşturucuyu satıyorlar mı, içiyorlar mı belli değil. Birçok kişiyi de dövdük fakat yine de uslanmadı” şeklinde konuştu.

KADES uygulamasının, genelde kadınların, kocalarından veya başka birinden şiddet gördükleri zaman kullandıklarını, fakat kendilerinin evlatları için kullandıklarını ifade eden Metin D., sözlerini şöyle sürdürdü:

”Sürekli bize hakaret ediyor ve bizden para istiyor. Para vermediğimizde de her yeri parçalıyor. Geçen gün evde ne var ne yok kırdı. KADES butonuna basarak polise haber verdik. Benim başıma da demirle vurdu. Oğlumu artık ya tedavi ettireceğiz ya da cezaevine göndereceğiz. Oğlumun tedavi edilmesini istiyorum. Fakat kısa bir süre tedavi gördükten sonra bırakılacaksa o zaman en iyisi cezaevine girmesi. 3-4 yıl orada yatarsa kurtulur” 

Anne Nurhan D. de çocuklarının tedavi edilmesini istedi.

Yorumlar (0)