Kaderine bırakılmış milyonluk servet otoparkta çürüyor

Edirne’de trafikten men edilen ve çeşitli sebeplerle muhafazaya alınan, değeri milyonlara varan yüzlerce araç, senelerdir Yediemin Otoparkında çürümeye bırakılmış halde bekliyor. 

YAŞAM 02.02.2022, 13:25
Kaderine bırakılmış milyonluk servet otoparkta çürüyor

Edirne’de 2009’dan bu yana hizmet veren Yediemin Otoparkında yer alan yüzlerce araç çürümeye bırakıldı. 

Yüzlerce araç çürümeye bırakıldı

Araç sahiplerinin gelip araçlarını almaması ve uzun bir süredir Milli Emlak ve icra daireleri tarafından satış yapılmaması nedeniyle otoparkta bekletilen araç sayısı her geçen gün artıyor. Yediemin Otoparklarının dolma noktasına geldiği Edirne’de, çürümeye terk edilen araçlar sebebiyle adeta otoparklar araç mezarlığına döndü. 

Yediemin otoparkı işletmecisi Sercan Büyüköztürk, yalnızca kendi otoparkında 200 araç ve 750 motosikletin bulunduğunu aktardı. Otoparkta yer alan araçların 3-4 milyon TL değerinde olduğunu belirten Büyüköztürk, Yediemin Otoparkında bulunan araçların tasfiye edilmesini talep ettiklerini belirterek, “Uzun yıllardır otoparktaki araçlar bekledikçe değerleri günden güne düşüyor. Öte yandan beklenilen gün kadar da otopark ücreti de ortaya çıkıyor. Zaman içinde otopark ücreti çoğalıyor fakat biz yüzde 30’u geçemediğimiz için otopark ücreti sebebiyle vatandaş da mağdur oluyor” açıklamasını yaptı. 

Yorumlar (0)