Kademeli normalleşmede düğün ve nikah törenlerine yeni düzenleme

Kovid-19 tedbirleri çerçevesinde 1 Haziran'da başlayan kademeli normalleşme aşamasında, düğünler ve nikah törenlerinde yiyecek-içecek ikramı ile azami davetli sayısı kısıtlamalarına son verildi.

YAŞAM 16.06.2021, 10:40 17.06.2021, 09:06
Kademeli normalleşmede düğün ve nikah törenlerine yeni düzenleme

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan "Haziran Ayı Normalleşme Tedbirleri" genelgesinde, düğün ve nikah törenlerinin belirli tedbirlerle uygulanacağı, kına gecesi ve nişan gibi etkinliklere izin verilmeyeceği ifade edildi.

Düğünlerde yemek ve ikram yasağı kaldırıldı

Kademeli normalleşmenin ikinci etabına yönelik tedbirler kapsamında, nikah merasimi ile nikah törenleri şeklindeki düğünlerin; açık alanlarda Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde gerekli kurallara eksiksiz bir şekilde uyulması, yiyecek-içecek ikramının yapılmaması, sandalye ve masalar arasında gereken mesafenin sağlanması ile birlikte temizlik, mesafe, maske kurallarına uyulması, kapalı alanlarda bu tedbirlere ek olarak kişi başı 6 metrekare alan ve azami 100 davetliyle sınırlandırılması şartıyla 1 Haziran'dan itibaren gerçekleştirilebileceği aktarıldı.

Söz konusu genelgede, yiyecek-içecek ikramı ile birlikte kapalı alanlarda azami davetliye yönelik kısıtlamalara 15 Haziran tarihinde son verileceği, bu tarihin ardından düğün ve nikah törenlerinde yiyecek-içecek ikramının gerçekleştirilebileceği, kapalı alanlarda azami katılımcı kısıtlamasının uygulanmayacağı belirtildi.

15 Haziran’dan sonra kaldırılan kısıtlamalar ile birlikte kapalı alanlarda gerçekleştirilecek düğün ve nikah törenlerine yönelik önceden belirlenen azami 100 davetli kısıtlaması kaldırıldı. Düğünlerde ayrıca yiyecek-içecek ikramına da tekrar başlandı.

Haziran ayı süresince uygulanacak kademeli normalleşme döneminde kına ve nişan gibi etkinliklere 1 Temmuz tarihinden sonra izin verilecek.

Yorumlar (0)