Kaçak define kazısında yakalanan profesöre ilişkin AKÜ'den açıklama

AKÜ'den, Afyonkarihasar'da kaçak define kazısında yakalanan üniversitede görevli profesöre ilişkin soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

YAŞAM 15.03.2022, 16:08 15.03.2022, 16:47
Kaçak define kazısında yakalanan profesöre ilişkin AKÜ'den açıklama

Afyonkarahisar Boldavin’de mezarlıkta kaçak define kazısı gerçekleştirilirken yakalanan Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde görevli profesörlere dair üniversite yönetimi tarafından harekete geçilerek idari soruşturma başlatıldı.

“Profesörle ilgili gerekli işlemler başlatıldı”

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılmış olan paylaşımda, konunun üniversite yönetimini derinden üzdüğü kaydedildi. Yapılmış olan açıklamada, “Afyonkarahisar Boldavin’de bir mezarlıkta izinsiz kazı gerçekleştirirken yakalanan 4 kişiye ilişkin çeşitli medya mecralarında yayımlanmış olan haberlerden, kazı yapan kişilerden bir tanesinin Üniversitemiz öğretim üyesi olduğunun anlaşılmasının ardından açıklama yapmak gerekmiştir. Konuya dair yayınlanmış olan haberleri ihbar olarak kabul eden Üniversite yönetimimiz tarafından, akademisyenliğe yakışmayan bu olayda adı geçen öğretim üyesine dair yasal mevzuat dahilinde işlemler başlatılmıştır. Kuruluşunun 30. senesini kutlayan ve bu dönemde yaptığı olumlu çalışmalarla ismini duyuran üniversitemizin, onaylanmayacak bir şekilde adının medyada yer etmesi, üniversitemizi derinden üzmüştür. Üniversite yönetimi olarak akademisyenliğin onur ve vakarına yakışmayan, kurum prestijini sarsıcı yöndeki davranışlarına hiçbir şekilde izin vermeyeceğimizi ve hukuk çerçevesinde gerekli olan işlemleri yapacağımızı saygıyla kamuoyuna duyururuz.” denildi.

Yorumlar (0)