Jet Fadıl ödemedi, HDP'li belediye icralık oldu!

Kamuoyunda "Jet Fadıl" olarak bilinen Fadıl Akgündüz, Siirt Belediyesi hizmet binasının kalan 5 buçuk milyon lira borcunu ödemedi. Bunun üzerine belediyeye icra takibi başlatıldı.

YAŞAM 14.01.2020, 13:37
Jet Fadıl ödemedi, HDP'li belediye icralık oldu!

İş insanı Fadıl Akgündüz, 2012 yılında Barış ve Demokrasi Parti'li (BDP) Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak ile görüşme yaptı ve "kendi imkanlarıyla" hizmet binası yapacağını söyledi.

2014 yılında hizmet binasını bitiren firma, Siirt Belediyesi araclığıyla ödemeyi Akgündüz'den almak için uzlaşma sağladı.

Kalan 5,5 milyon lirayı alamadılar

Şimdiye kadar Akgündüz'den yaklaşık 7 milyon lira ödeme alan firma, kalan yaklaşık 5 buçuk milyon lira ödemeyi alamayınca Siirt Belediyesi'ne icra işlemi başlattı. 

"İyi niyetle belediyeden ödeme yapılmasını bekliyorduk"

Akgündüz'den uzun süredir ödeme alamadığı için mağdur olduğunu söyleyen firma yetkilisi Altan Akhan, "Siirt Belediyesi hizmet binası inşaat bedelinin Fadıl Akgündüz tarafından belediyeye ödemelerin yapılmamasından kaynaklı mağdur olduk. Uzun süredir iyi niyetle belediyeden ödeme yapılmasını bekliyorduk. Ancak ödeme yapılmadığından dolayı alacakları için Siirt Belediyesi'ne icra takibi başlattık" ifadelerini kullandı.

Konuya ilişkin HDP'li Siirt Belediyesi'nden ise açıklama gelmedi.

Yorumlar (0)