Japon bakandan 'babalık izni' kararı!

Japonya Çevre Bakanı Shinjiro Koizumi, ülkede erkeklerin yalnızca yüzde 6'sının faydalandığı "babalık iznini" kullanacak. Koizumi, böylece topluma örnek olmayı amaçlıyor.

YAŞAM 15.01.2020, 16:14
Japon bakandan 'babalık izni' kararı!

Japonya siyasetinin parlayan yıldızı ve geleceğin olası liderleri arasında ismi geçen Shinjiro Koizumi (38), ülkesinde gündeme oturdu.

Geçen yıl seçimi kazanan Abe hükümetinde Çevre Bakanı olarak görev üstlenen Shinjiro Koizumi'nın, ilk çocuğunun doğmasından sonra babalık izni kullanmaya hazırlandığı belirtildi.

Çocuk bakımı konusunda örnek olmaya hazırlanıyor

Yaklaşan doğumunun getireceği yükü eşine yıkmak istemeyen Koizumi, evde daha fazla iş üstlenmek istediğini kaydetti. Japon toplumunun "çocuk bakımı" konusundaki tutumunun değişmesi gerektiğini söyleyen Koizumi, erkeklerin evde daha fazla sorumluluk alması gerektiğini ifade etti.

Meslektaşlarından meslek alacak

Koizumi, bebeğinin doğumunun ardından üç aylık dönemde çalışma saatlerini kısaltarak ve evden çalışarak toplam iki haftalık izin almayı hedefliyor. Koizumi'nin diğer hükümet üyelerinden görevleri konusunda yardım isteyeceği belirtiliyor.

İzin kullanan erkek yok gibi! 

Japonya'da, erkekler babalık izni kullanma hakkına sahip olsa da, çok az kişi bu haktan yararlanıyor. Ülkede 2018'de yeni doğum yapan kadınların yüzde 80'inden fazlasının izin kullandığı, erkeklerin ise sadece yüzde 6'sının babalık izninden faydalandığı aktarılıyor.

Yorumlar (0)