Jandarmanın zıhlıları çocuklar için süslendi

Muş Jandarma Komutanlığı ekipleri, zırhlı araçları balon ve bayrakla süsleyerek köyleri gezdiler ve çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladılar.

YAŞAM 23.04.2020, 16:13
Jandarmanın zıhlıları çocuklar için süslendi

Muş İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde zırhlı askerî araçları balon ve Türk bayraklarıyla süsleyen askerler, köylerde kapı kapı dolaşarak çocuklara balon ve Türk bayrağı hediye ettiler ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladılar.

Araçların megafonundan 23 Nisan şarkıları çalarak çocuklarla bir araya gelen askerler, gerçekleştirdikleri etkinliklerle çocukların bayramının coşkusunu yaşamalarını sağladı.

Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Jandarma Astsubay Çavuş Hafize Doğan, Muş İl Jandarma Komutanlığı olarak araçları süsleyerek köyleri gezdiklerini ve evde kendilerini izole etmek zorunda kalan ve 23 Nisan'da evden çıkamayan çocukların bayramlarını kutlamak istediklerini söyledi.

Jandarma Astsubay Çavuş Hafize Doğan şunları söyledi:

"Bugün devletin çağrısına uyarak dışarı çıkmayan çocukların heyecanlarına ortak olmak adına ellimizden geleni yapıyoruz. Köyleri gezerek çocuklara bayrak ve balon hediye ettik. Tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun." diye konuştu.

Merkeze bağlı Kumluca köyünde yaşayan Asi Kotan da jandarmanın köye gelerek bayramlarını kutlamasından mutluluk duyduklarını belirterek, "Balon ve bayrak dağıtarak bizleri mutlu ettiler. Onlara teşekkür ediyorum."

Suluca köyünde yaşan Mehmet Korkmazer isimli vatandaş ise jandarmanın yaptığı organizasyonun kendilerini de çok mutlu ettiğini belirterek şöyle konuştu:

"Jandarma ekipleri köye gelip çocuklarımızın 23 Nisan'ını kutladı. Bizi de çok sevindirdiler. Çocuklar mutlu oldu. Evden çıkamayan çocuklara moral oldular."

Yorumlar (0)