İzmir’deki hırsızlık kovalamacası duvarın yıkılmasıyla son buldu

İzmir Buca’da motosikleti çalınan bir iş yeri sahibi ve çalışan, hırsızlık şüphelisini filmleri aratmayan kovalamacaya başladı. İş yeri sahibi, motosiklete otomobiller çarptı. Savrulan motosiklet, evin duvarını yıktı. Hırsızlık zanlısı ölürken 2 kişi de yaralandı. 

YAŞAM 04.01.2022, 14:23 05.01.2022, 13:04
İzmir’deki hırsızlık kovalamacası duvarın yıkılmasıyla son buldu

İzmir Buca’da dün 20.00 sularında 203/30 Sokak’ta akıl almaz bir kaza meydana geldi. İddiaya göre bir fast food işletmecisine ait 35 AZA 683 plakalı motosikleti çalan 17 yaşındaki Musa Bakır olay yerinden motosikletle hızlıca uzaklaşmaya çalıştı. Motosikletinin çalındığını gören iş yeri sahibi F.Y. ise 34 AKA 990 plakalı aracıyla hırsızın peşine düştü. F.Y.’nin yanında çalışan H.K. de motosikletiyle hırsızı kovalamaya başladı.  



Hırsız, evin duvarını yıktı 

Yaşanan kovalamacada motokurye olarak çalışan H.K., 205/2 Sokak’a varıldığında Musa Bakır’ı yere düşürdü. Burada arbede yaşandı. 17 yaşındaki hırsız, H.K.’yi bıçakla yaraladı ve kaçmaya devam etti. İş yeri sahibi F.Y. de kaçmaya devam eden hırsızı takip etmeye devam etti. Musa Bakır, motosikletle 205/3 Sokak’ta ulaştığında F.Y.’ye otomobille çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan motosiklet, 3 katlı bir apartmanın girişindeki dairenin duvarına çarptı. Dairenin duvarının bir kısmı yıkıldı. Otomobil ise takla atarak sokakta bulunan diğer araca çarptı. 



Yaralılar hastaneye sevk edildi 

İhbar üzerine adrese çok sayıda sağlık ekibi ve polis sevk edildi. Yaralılardan olan hırsız Musa Bakır Buca Kadım Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne kaldırıldı. Diğer yaralı motokurye H.K. ile firma sahibi F.Y. ise farklı hastanelere kaldırıldı. Durumu ağır olan 17 yaşındaki hırsız, daha sonra da İzmir Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Musa Bakır, burada yaşamını yitirdi. Savcılık makamının incelemesinin ardından ise 17 yaşındaki Bakır’ın bedeni İzmir Adli Tıp Kurumu morguna sevk edildi. 



“Çocuğum koltuğundan savruldu” 

Akşam saatlerinde evinde oturan ve o esnada motosikletin evine girdiğini belirten İrfan Onat T. ise konuyu şu şekilde aktardı: “O akşam 5 yaşındaki oğlum kanepede ders çalışıyordu. Bomba patlamış gibi büyük bir gürültü çıktı. Tuğlalar kafamın yanından geçti. Çocuğum da koltuğa savruldu. Dışarı çıktığımda motosikletle arabayı gördüm. Yerde yatanlar vardı. Otomobil sürücüsü, aracın camını kırıp dışarı çıktı. Sonra da kaçıp gitti.” 

Yorumlar (0)