İzmir’de yakalanan dilencinin bir günlük kazancı dudak uçuklattı

İzmir’de, Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda devriye gezen zabıta ekipleri, insanların duygularını sömürdüğü esnada yakaladığı dilencinin üzerinden çıkan 1.164 TL tutarındaki paraya el koydu. Dilenci, çeşitli yalanlarla ele geçirilen parayı bir gün içerisinde kazandığını söylerken, şahsın üzerinden çıkan paralar ekipleri bile şaşkına çevirdi.

YAŞAM 21.08.2021, 21:19 23.08.2021, 09:17
İzmir’de yakalanan dilencinin bir günlük kazancı dudak uçuklattı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri, Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda bir dilencinin elinde eski bir reçete ile duygu sömürüsü yaparak ilaç parası talep ettiğini gördü. Zabıta ekiplerince zabıta karakoluna götürülerek üst araması gerçekleştirilen dilencinin üzerinden tam 1.164 TL para çıktı.

"Ben zorla almadım, çalmadım"

Zabıta ekiplerince yakalanan dilenci, "Ben zorla almadım, çalmadım. Bir daha beni dilenirken görmeyeceksiniz." şeklinde konuştu. Zabıta ekipleri de dilenciyi bir daha dilenmemesi hususunda uyardı.

Bir günde kazanmış

Diğer yandan, dilencinin karakoldaki zabıta ekiplerine, söz konusu meblağı bir günde kazandığını belirtmesi de herkesi şaşırttı. Bir günlük kazancı 1.164 TL olan dilenciye işlem yapıldı. Paralara el koyan zabıta memurları, kamunun mülkiyetine geçirmek üzere tutanak tuttu.

İzmirlilere çağrı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Gökhan Daca, "Sevgili İzmir halkının şehir güvenliği ve huzurları için çalışan, sokaktaki bu tarz faaliyetleri men eden ekiplerimiz, artan desteğinizi beklemektedir. İzmirli yurttaşlarımızı duygusal olarak sömüren, alandaki varlıklarını sürdüren bu şahıslara, oluşturdukları olumsuzluklar nedeni ile sevgili İzmirlilerden bu faaliyetlere izin vermemelerini diliyoruz." ifadelerini kullandı. 

Bir yılda 573 dilenciye işlem
 
Son bir sene içerisinde 573 dilenciye işlem yapıldığı öğrenilirken, zabıta bünyesinde bulunan gezici ve motorize ekipler ile Konak Meydanı ve Kemeraltı Çarşısı'nda yaya devriye şeklinde çalışmalarına devam ettiği belirtildi.

Yorumlar (0)