İzmir’de sahte banka evrakıyla 3,5 milyon TL’lik dolandırıcılık

İzmir’de hazırladıkları sahte banka evrakının yardımıyla 2 kişiyi toplamda 3,5 milyon TL dolandıran iki kişi tutuklandı.

YAŞAM 01.05.2021, 00:45 01.05.2021, 14:55
İzmir’de sahte banka evrakıyla 3,5 milyon TL’lik dolandırıcılık

İzmir’de bir bankanın güvenlik görevlileri iki kişinin şubeye girdikten sonra paralarını bozdurması ve ardından dışarıdaki başka bir kişiye evrak verdiklerini görmelerinin ardından şüpheli hareketlerinden dolayı polise ihbarda bulundu.

Bir ay süresince polis tarafından banka gözlendi

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince bir ay süresince bankada tedbir alındı.

12 Nisan tarihinde T.K. bankaya gelerek elinde bulunan bir evrakla şubede bir süre daha oyalandı ve dışarıda kendisini bekleyen R.P. ve S.M. ismindeki iki kişiyle görüştüğünü gören ekipler tarafından bu kişilerin ifadelerine başvuruldu.

51 yaşındaki S.M. verdiği ifadede 2019 yılının haziran ayında bir arazisini 5,5 milyon TL bedelle satmak amacıyla ilan koyduğunu, T.K.’nın kendisine ulaşıp arazi için 6 milyon TL vereceğini fakat bankada blokeli olan 20 milyon TL’sini çekmek amacıyla mahsup etmek için borç istediğini söylediği ifade edildi.

T.K.’nın elinde bulunan evrakları inceleyerek ikna olduğunu aktaran S.M, bu kişiye parasını çekebilmek amacıyla değişik tarihlerde toplamda 3 milyon TL verdiğini söyledi.

Sahte belgeyle dolandırıcılık

53 yaşındaki R.P., ifadesinde T.K.’nın iş ortağı olduğunu söyleyerek kendisine 540 bin TL’lik bir borcu olduğunu söyledi ve bu kişinin 5 senedir bankadan alacağı olduğunu ifade ederek sahte evrak vasıtasıyla kendisini dolandırdığını öne sürdüğü kaydedildi.

Yapılan incelemeler neticesinde ekiplerce evrakların sahte olduğu belirlenirken, T.K’nın yanı sıra banka şubesinin güvenlik kamerası kayıtlarında beraber hareket ettikleri görülen ve sahte belge hazırladığı tespit edilen 41 yaşındaki S.E. ile belgeyi matbaada hazırlayan 31 yaşındaki Y.A. isimli kişi gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemleri sonrası zanlılar adliyeye sevk edilirken, “mühür ve resmi belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık” suçlarıyla çıkarılmış oldukları hakimlikçe tutuklandı.

Yorumlar (0)