İzmir’de milyonluk vurgun! Ev sahibi olmak istediler, dolandırıldılar

İzmir'in ilçesi Kemalpaşa’da proje üstünden ev sahibi olmayı planlayan 60 kişiye milyonluk vurgun yapıldı. Dolandırıcılığa karıştığı ifade edilen 14 zanlıdan 4'ü tutuklandı.

YAŞAM 26.09.2022, 16:47
İzmir’de milyonluk vurgun! Ev sahibi olmak istediler, dolandırıldılar

Kemalpaşa’ya bağlı olan Ulucak Mahallesi'nde inşaat durumunda olan projeden ev satın almak isteyen kişiler, yaşadıkları olay sonucunda ne yapacaklarını şaşırdı. Firma yetkililerine uzun süre ulaşamayan mağdurlar, soluğu savcılıkta aldı.

Paraları aldılar, inşaatı yarıda bırakıp kaçtılar

Gerçekleştirilen araştırmada, iki inşaat şirketi üstünden daire satışı sağlayan ve mağdurlar ile oluşturdukları sözleşmelerle ortalama 30 milyon lira ödeme alan zanlıların inşaatı yarım şekilde bıraktığı ve ortadan kaybolduğu ortaya çıktı.

İncelemede, mağdurlardan sözleşme gereğince ödemeleri gerekli olan paraları zanlılardan birinin annesi için açılan bir banka hesabına göndermeleri talep edildiği ve bazı evlerin birden fazla kişiye satıldığı tespit edildi.

Birçok kişi gözaltına alındı, tutuklamalar gerçekleşti

Zanlılarında bulundukları ikametleri belirleyen ekipler, buralara eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirdi.

Operasyonda söz konusu durum ile ilgisi bulunan 13 kişi gözaltına alındı. Farklı suçlardan cezaevinde olan E.S'nin ise soruşturma noktasında ifadesine başvuruldu. Adliyeye gönderilen şüphelilerden iki inşaat şirketinin yetkililerinin içerisinde yer aldığı, Ü.S., S.Ö. ve M.E.A tutuklandı. Bunun yanı sıra E.S'nin bu suç kaydı ile cezasının yenilenmesine hükmedildi.

​​​​​​​Gözaltına alınan diğer şüpheliler ise serbest bırakılırken, haklarında serbest kalma kararı verilen zanlılardan 1'i adına "konutu terk etmeme", 2'si adına ise "düzenli imza verme" şartı getirildi.

Yorumlar (0)