İzmir’de FETÖ operasyonu: Hücre evinde yakalandılar

İzmir’de ‘gaybubet’ olarak adlandırılan FETÖ’nün hücre evine operasyon gerçekleştirildi. Hücre evinde daha önceden TSK’dan ihraç edilmiş 3 üsteğmen yakalanarak gözaltına alındı. 

YAŞAM 05.08.2022, 12:48 05.08.2022, 17:06
İzmir’de FETÖ operasyonu: Hücre evinde yakalandılar

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haklarında gözaltı kararı verilen 3 eski üsteğmen için harekete geçen ekipler, ‘gaybubet’ olarak bilinen FETÖ’nün hücre evine operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında 3 şüpheli şahıs da kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Daha önceden TSK’dan ihraç edilen 3 üsteğmenin hücre evinde barındığı ve buradan örgütsel faaliyetlere devam ettiği bildirildi. Yurt dışına kaçmaya hazırlanan 3 zanlı, gerçekleştirilen başarılı operasyonla yakalanarak emniyete götürüldü. 

Sahte kimliklerle yakalandılar

Öte yandan yurt dışına kaçma planları yapan zanlıların üzerinden sahte kimlikler çıktı. Baskın düzenlenen evde yapılan aramalarda toplam 4 adet sahte kimlik, 17 bin 965 avroluk ve 500 dolarlık nakit para ele geçirildi. Bunun yanı sıra aramalarda bulunan 6 bin 359 liraya da el konuldu. Örgüte ait çok sayıda dijital belge inceleme altına alındı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. 

Yorumlar (0)