İzmir’de eşini baltayla öldüren cani kocaya ağırlaştırılmış müebbet!

İzmir’de yaşayan eşi Sevgi Polat’ı (48) balta ile öldüren cani koca Yakup Polat (54), ‘‘Planlayarak, canavarca bir hisle ve eziyet ederek öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış halde müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Sanığa yönelik cezasında herhangi bir indirim yapılmadı.

YAŞAM 05.07.2022, 17:59 06.07.2022, 15:00
İzmir’de eşini baltayla öldüren cani kocaya ağırlaştırılmış müebbet!

26 Kasım 2019’da 1’i engelli 4 çocuk babası olan Yakup Polat’la eşi Sevgi Polat arasında İzmir Buca’da bulunan evlerinde bir tartışma çıktı. Tartışmanın büyüyüp kavgaya dönüşmesi üzerine iddialara göre Yakup Polat, eşine balta ile vurdu. Sevgi Polat, olay yerinde yaşamını kaybederken, polisi arayan cani koca, eşini öldürdüğünü ihbar etti. İhbar üzerine olay yerine gelen polisler, Yakup Polat’ı gözaltına aldı. Anne Sevgi Polat ise otopsi işlemlerinin ardından defnedildi.

Yakup Polat hakkında ağırlaştırılmış müebbet istendi

Olay sonrasında tutuklanan Yakup Polat aleyhinde ‘‘kasten öldürme’’ suçundan dolayı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebi ile dava açıldı. İzmir’deki 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nce yargılanan sanık Polat, olaya dair aklına hiçbir şey gelmediğini ifade etti. Bunun üzerine yargılama sırasında Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinden alınan rapor ile sanık Yakup Polat’ın cezai ehliyetinin tam olduğu anlaşıldı.

Bugün İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Yakup Polat’ın yargılanmasına devam edildi. Tutuklu sanık Polat, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile katılırken, avukatlar mahkeme salonunda hazır bulundu. Duruşma sırasında söz verilen sanığın avukatı, müvekkilinin asla canavarca bir hisle davranmadığını ayrıca planlayarak cinayeti işlemediğini savunarak mahkemede indirim talebinde bulundu.

“Annemin kanları odanın bir diğer ucuna kadar akıp gelmişti”

Sanığın avukatının talebi üzerine mağdur avukatları da sanığın indirimsiz şekilde cezalandırılmasını talep etti. Mahkemede söz verilen Polat çiftinin çocuklarından M.P. olayla ilgili şunları söyledi: “Babam, annemi planlayarak canavarca bir hisle öldürdü. Eğer o bir anlık his olsaydı o zaman boğarak öldürürdü. O olayın sabahında evde normal bir şekilde her zaman ki gibi kahvaltı yapmışlar. Babam engelli kardeşim de okula gittikten sonra bu cinayeti işlemiş. Annem, babamın gömleğini ütüleyecekmiş. Bunun için de ütüyü açmış. Olaydan sonra eve gelen polisler açık ütüyü kapatmış. Babam, anneme arkasından balta ile saldırmış. Annemin kanları odanın bir diğer ucuna kadar akıp gelmişti. Can havli ile annem camı açıp yardım istemiş fakat babam camı kapatmış. Cinayetten hemen sonra da babam üzerini temizlemiş ve kanlı kıyafetlerini değiştirip öyle teslim olmuş. Ben babamın en ağır ceza ile yargılanmasını istiyorum.”

Yakup Polat’ın son sözü pişman olduğunu söylemek oldu

Son söz hakkı verilen Yakup Polat, mahkeme heyeti tarafından ‘‘Planlayarak, canavarca bir hisle ve eziyet ederek öldürme’’ suçlarından ağırlaştırılmış şekilde müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca heyet, sanığın cezası hakkında herhangi bir indirim uygulamadı.

Yorumlar (0)