İzmir’de 87 yaşında yaşadığını ispatlamaya çalışırken 2. kez öldü 

İzmir’de yaşayan İbrahim Dikici, rahatsızlanıp hastaneye kaldırıldığında 1950 senesinde öldü olarak kayıtlara geçtiğini öğrendi. Bunun üzerine yaşadığını ispat etmek için hukuk mücadelesine girişen Dikici, kaldırıldığı hastanede vefat etti. 

YAŞAM 24.03.2021, 13:24 25.03.2021, 11:52
İzmir’de 87 yaşında yaşadığını ispatlamaya çalışırken 2. kez öldü 

İzmir’de yaşayan İbrahim Dikici, rahatsızlanıp hastaneye kaldırıldı fakat hastanede kaydını yaptırmak istediğinde nüfus kayıtlarına göre yaşamadığını, 1950 senesinde öldüğünü öğrendi. Hayatta olduğunu kanıtlamak için hukuk mücadelesi başlatan yaşlı adam ve ailesi, leyhlerine karar alamadan 87 yaşındaki İbrahim Dikici hayatını kaybetti.

Adli vaka olarak tedavi oldu

Nüfus müdürlüğü tarafından “öldü” olarak kaydedildiği için hastaneye “adli vaka” kategorisinde kaydı yapılan yaşlı adam, yaşadığını ispat etmek üzere açtığı dava için kan aldırdı. Annesi, babası ve kardeşleri hayatta olmadığı için hepsinin mezarının açılıp DNA testinin yapılması gerekiyordu. Fakat İbrahim Dikici, kanının alındığı günün gecesinde hastanede vefat etti.



2018 senesinde “öldü” olarak kaydedilmiş

Nüfus Müdürlüğü tarafından yapılan incelemede İbrahim Dikici’nin henüz 16 yaşında, 5 Mayıs 1950 senesinde öldüğünün yazıldığı belirlendi. Ölüm tarihinin ise nüfusa tanımadıkları M.B. isminde bir şahıs tarafından kaydedildiği ve ilgili güncellemenin de 2018 senesinde gerçekleştirildiği belirtildi.

Mezarına defnedilemedi, 5 gün morgda bekledi

İbrahim Dikici’nin ailesi, yaşadığını ispat etmek için başlattıkları mücadeleyi yarım bırakarak bu sefer de 2021 senesinde öldüğünü ispat etmek için mücadele başlattı. Hem adli vaka olmasından hem de zaten “ölü” olmasından dolayı gömülemeyen ve 5 gün boyunca morgda bekletilen Dikici, uzun uğraşlar sonucunda mezarına defnedilebildi.

M.B. isimli şahıs hakkında dava açmaya hazırlanan aile, nüfusta olan karışıklıktan dolayı mezar taşına isim yazdıramadıklarını da belirtti. 







Yorumlar (0)