İzmir’de 7 katlı bina böyle çöktü!

Saat 14.51'de 6.6 büyüklüğünde depremin gerçekleştiği İzmir'de 7 katlı binanın çöktüğü anlara dair görüntüler ortaya çıktı.

YAŞAM 30.10.2020, 17:00 30.10.2020, 17:05
İzmir’de 7 katlı bina böyle çöktü!

İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında bugün saat 14.51'de deprem meydana geldi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, söz konusu deprem nedeniyle Bayraklı ve Bornova ilçelerinde bulunan bazı yapıların yıkıldığını ifade etti. 

6.6 büyüklüğündeki yer sarsıntısının ardından İzmir genelinde birçok binanın ağır tahribata uğradığı görüldü. 

İzmir'de Bayraklı ve Bornova ilçelerinde yüksek katlı binalardan bazılarının yıkıldığına dair bilgi verildi. 

Bornova ilçesine bağlı Manavkuyu Mahallesi'nde bulunan 1593 Sokak'ta 7 katlı bir bina yıkıldı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve diğer arama-kurtarma ekipleri, söz konusu binanın enkazında gereken çalışmaları yürütüyor. 

Çalışmalar neticesinde şu ana kadar enkazdan 3 vatandaşın yaralı olarak çıkarıldığı ve söz konusu vatandaşların hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındığı ifade edildi. 

Diğer yandan, İzmir'de yaşayan vatandaşların ağır tahribata uğrayan binaları boşaltmayı sürdürdükleri bildirildi. Vatandaşların paniğe kapıldıkları 6.6 büyüklüğündeki yer sarsıntısının ardından ana arterlerde trafiğin sıkıştığı kaydedildi. 

AFAD'dan peş peşe açıklamalar geldi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada, depremden etkilenen bütün şehirlerde gereken çalışmaların yürütüldüğü ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) havadan tarama çalışmalarının gerçekleştirildiği ifade edildi. 

Aydın, Muğla ve Aydın'da 10 sahada servis ve 115 sahada enerji kesintisi yaşandığı, söz konusu kesintilerin ortadan kaldırılması için ekiplerin harekete geçtiği bildirildi. 

Hasarlı yapılara girilmemesi gerektiği ve acil yardım araçları için yolların boş bırakılması gerektiği kaydedildi. Ayrıca, elektrik şartellerinin, su ve doğal gaz vanalarının kapatılması gerektiği ifade edildi.  

Yorumlar (0)