İzmir’de 1 polis ile 7 otobüs şoförü bıçaklandı

ESHOT personelleri ile 2 genç erkek arasında çıkan kavgada 7 belediye personeli bıçakla yaralandı. Olaya müdahale etmek için bölgeye gelen polislerden biri de bıçakladı. Polis memuru ile bir ESHOT personelinin durumunun ciddi olduğu bildirildi. 

YAŞAM 25.02.2022, 11:20 27.02.2022, 10:04
İzmir’de 1 polis ile 7 otobüs şoförü bıçaklandı

İzmir’in Karabağlar ilçesine bağlı Polat Caddesi’nde yaşanan olayda ESHOT (İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüs işletmesi) personelleri servis beklerken araca binmeye çalışan M.A. (19) ve S.G.K. (19) ile aralarında sözlü tartışma başladı. Kısa sürede kavgaya dönüşen tartışmada çevredekiler olay yerine polis ekiplerini çağırdı. 

Tartışma büyüdü, 8 kişi bıçaklandı 

Kavgayı ayırmaya gelen polis ekipleri ile ESHOT personelleri bıçakların hedefi oldu. Olayda 7 ESHOT görevlisi ile 1 polis memuru yaralandı. Olay mahalline çağırılan sağlık ekipleri ilk müdahaleyi sokakta yaptıktan sonra yaralılar İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. ESHOT görevlisi Özer A. ile polis memuru Ömer Ü.’nün sağlık durumunun ciddi olduğu öğrenildi. Diğer ESHOT personelleri Muhammed A., Hakan Ö., Onur C., İlker T., Serdal Ö. ve Mustafa E.’nin sağlık durumlarının iyi olduğu aktarıldı. 



Kaçan saldırganlar kısa sürede yakalandı 

8 kişiyi bıçakla yaralamalarının ardından olay yerinden koşarak kaçan saldırganlar, polis ekipleri tarafından kısa sürede yakalandı. Suç aletleri de saldırganların üzerinden çıktı. İzmir İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, hastaneye giderek yaralıları ziyaret etti ve burada yaptığı açıklamada olayla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi. 

Tunç Soyer, olayın ardından açıklamalarda bulundu 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bir açıklama yaparak saldırganları kınadı: “Görevlilerimiz, henüz gün ağarmadan görev yerlerine ulaşmak üzere yola çıkıyorlar ancak bugün 7 şoförümüz ile kavgaya müdahale etmeye çalışan bir polis memurumuzun yaralandığı haberini üzüntüyle aldık. Yaralanan tüm görevlilerimize acil şifalar diliyorum. Canları pahasına görevlerinin başında olan tüm arkadaşlarımızın yanındayız. Emniyet ile irtibat halindeyiz. Toplumun huzurunu bozan her türlü şiddet eyleminin en ağır şekilde cezalandırılması taraftarıyız. Bu konunun takipçisi olacağız.” 

Yorumlar (0)