İzmir yangınında görev alan pilot öldü

İzmir Karabağlar'daki orman yanınına müdahale eden pilotlarından Ukraynalı Yurii Bostnik kaldığı otel odasında ölü bulundu. Ölüm nedeninin kalp krizi olduğu değerlendiriliyor.

YAŞAM 22.08.2019, 10:51 22.08.2019, 10:53
İzmir yangınında görev alan pilot öldü

İzmir'in Karabağlar ilçesinde başlayıp Seferihisar ve Menderes'e sıçrayan ve 500 hektarlık alanı kül eden orman yangınını söndürmek için mücadele eden helikopter pilotlarından Ukraynalı Yurii Bostnik, kaldığı otel odasında ölü bulundu.

Karabağlar'ın kırsal Tırazlı Mahallesi yakınlarında pazar günü başlayan ve Menderes ile Seferihisar'ın kırsal mahallelerine kadar ilerleyen orman yangını, havadan ve karadan sürdürülen söndürme çalışmaları ile 53 saat sonra kontrol altına alındı.

Antalya'daki Manavgat Orman Bölge Şefliğinde görev yapan helikopter pilotu Yurii Bostnik, 500 hektarlık alanı kül eden yangını söndürme çalışmalarına destek olmak için geldi. Bostnik, ekiplerin kontrol altına almak için büyük çaba harcadığı yangında dumanların arasına helikopterle girerek sayısız sorti yapıp su bıraktı.

Ukraynalı pilot, yangının kontrol altına alınmasının ardından dinlenmek üzere Gaziemir'deki otele gitti. Yardımcı pilot Uğur Uysal ile yemek yiyen Bostnik, daha sonra odasına çekildi. Dün sabah saatlerinde yardımcı pilotun telefonla ulaşamaması üzerine görevliler odasına girdi.

Kalp krizi geçirdiği tahmin ediliyor

Odanın banyo bölümünde Ukraynalı pilot Yurii Bostnik'in cansız bedeni bulundu. Odadaki ilk incelemeden sonra Bostnik'in cesedi İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi ve ilk tespitlere göre kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirdiği kanaatine varıldı. Kesin ölüm nedeninin otopsiyle belirleneceği bildirildi.

Ölümü orman teşkilatında büyük üzüntüye yol açan Ukraynalı pilot Yurii Bostnik'in cenazesinin, İzmir Adli Tıp Kurumu'nda bulunduğu ve buradaki işlemlerin tamamlanmasının ardından ülkesine gönderileceği öğrenildi.

Yorumlar (0)