İzmir ile Manisa'nın yüksekleri beyaza büründü

İzmir ile Manisa'nın yükseklerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle bölge beyaz örtüyle kaplandı. Çocuklar karın keyfini doyasıya çıkardı. Bazı mahallelerde yolların kapandığı kaydedildi.

YAŞAM 03.02.2023, 19:15 04.02.2023, 17:21 Hakan Öksüz
İzmir ile Manisa'nın yüksekleri beyaza büründü

Şubat ayı kar yağışıyla geldi. Kurak geçen son ayların ardından yurt genelinde etkisini gösteren kar yağışları, vatandaşları sevindirdi. Kar yağışları, İzmir ile Manisa'nın yüksek kesimlerinde de etkili oldu. Bayraklı ile Karşıyaka ilçesinin yüksekleri kara büründü. 

Kar yağışının keyfini en çok çocuklar çıkardı

Karagöl Tabiat Parkı ile Yamanlar Mahallesi'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle çocuklar dışarı döküldü. Karagöl Tabiat Parkı'na ailesiyle birlikte gelen Arda Yılmaz (12), "Kar yağışı çok güzel, karda kaymayı seviyorum." diyerek sevincini aktardı.

İzmir'de kar gördükleri için mutlu olduklarını belirten 38 yaşındaki Fatih Yanar, çocuklarıyla kar yağışının keyfini doyasıya çıkardıklarını söyledi. Ödemiş, Bayındır ve Beydağ ilçelerinin yüksek kesimlerinde yaşanan kar yağışı nedeniyle dağlar beyaz örtüyle kaplandı. 

Bazı mahallelerin yolları kapandı

Tire ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı mahallelere ulaşım sağlanamadı. Belediye ekipleri, kapanan yolları açmak için çalışma yürüttü. Demirci-Simav kara yolunda tuzlama çalışması yapıldı. Spil Dağı Milli Parkı'nda kar kalındığı 30 santimetreye çıktı. 

Yorumlar (0)