İzmir'de termal kamera önlemi: 20 noktaya kurulacak!

İzmir'in 20 noktasına yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele önlemleri dâhilinde vatandaşların ateşini anlık ve hızlı bir biçimde ölçebilmek üzere termal kamera kurulacağı duyuruldu. 30'dan fazla kişinin ateşi, termal kamera ile aynı anda ölçülebiliyor.

YAŞAM 01.04.2020, 17:40 01.04.2020, 17:38
İzmir'de termal kamera önlemi: 20 noktaya kurulacak!

İzmir'in 20 noktasına termal kamera kurulacak. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, ilk termal kamera sisteminin, metroda en çok yolcu geçişinin olduğu Konak istasyonuna kurulduğu bildirildi. 

Otogar, Sebze-meyve hali, nakliyeciler sitesi ve gıda çarşısı gibi yoğun insan hareketliliğinin olduğu 20 noktada bulunacak kameralarla birlikte vatandaşların ateşi anlık ve hızlı biçimde ölçülürken, vücut ısısı 38 ve üzerinde olanlar da sağlık kuruluşlarına gönderilecek. 

Söz konusu açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in açıklamalarına da yer verildi.

Tunç Soyer, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yayılma hızını daha ciddi biçimde kontrol etmeleri gerektiğine dikkat çekerek, "İhtiyaç olan tüm yerlere bu sistemi taşımaya devam edeceğiz." açıklamasında bulundu. 

30'dan fazla kişinin ateşi, termal kamera ile aynı sırada ölçülebiliyor. 112 ve 184 numaralı telefonlar ihtiyaç durumunda aranabiliyor. Böylece vücut ısısı 38 ve üzerinde olan vatandaşların hastaneye gitmeleri sağlanıyor.

Yorumlar (0)