İzmir'de temel kazısı esnasında kayma: 5 bina boşaltıldı

İzmir’e bağlı Karşıyaka ilçesindeki bir inşaatın temel kazası sırasında, bitişikte bulunan bir binada yaklaşık olarak 20 santimetrelik kayma yaşandı. Kayma sebebiyle yetkililer tarafından çevredeki 5 apartmanda toplam 55 daire tedbir maksadıyla boşaltıldı.

YAŞAM 22.11.2021, 01:17 23.11.2021, 10:26
İzmir'de temel kazısı esnasında kayma: 5 bina boşaltıldı

Aktarılan bilgiler doğrultusunda, söz konusu olay, Tersane Mahallesi 1661 Sokak üzerinde yaşandı. İddiaya göre, çalışmaları süren bir apartmanın inşaatı sırasında, bitişikte bulunan bir binada kayma meydana geldi. Bina sakinleri tarafından olayın ihbar edilmesi üzerine bölgeye güvenlik, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Bölgede geniş kapsamlı güvenlik önlemleri alınırken, yetkililer tarafından gerçekleştirilen incelemeler neticesinde inşaatın bitişiğinde bulunan bir binada yaklaşık olarak 20 santimetre kayma oluştuğu belirlendi. 

5 apartman boşaltıldı

Bu durum üzerine inşaat bölgesinde bulunan 5 apartmandaki toplam 55 dairenin önlem maksatlı boşaltılması yönünde karar alındı. Evleri boşaltılan bazı yurttaşlar yakınlarının evine giderken, bazıları ise inşaat şirketi yetkilileri tarafından çevredeki otellere yerleştirildi.

Diğer yandan, kaymanın yaşandığı bina ile karşısındaki bina arasına yıkılma ihtimaline karşı metal destek konumlandırıldı.



Yorumlar (0)