İzmir'de sahte içkiden zehirlenen 18 kişiden 4'ü öldü!

İzmir'de sahte içki nedeniyle 18 kişi zehirlenmişti. Söz konusu kişilerden 4'ünün hayatını kaybettiği öğrenildi.

YAŞAM 10.10.2020, 09:10 10.10.2020, 09:15
İzmir'de sahte içkiden zehirlenen 18 kişiden 4'ü öldü!

İzmir'in Bayraklı, Gaziemir, Karabağlar ve Konak ilçelerinde sahte içki nedeniyle zehirlenen 18 vatandaş, farklı hastanelere başvurmuştu. Görme kaybı ve mide bulantısı gibi belirtiler gösteren vatandaşlardan 7'si, yoğun bakım servisinde tedavi altına alınmıştı. 

Alınan bilgiye göre; İKÇÜ (İzmir Katip Çelebi Üniversitesi) Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altında olan Adem Güneş hayatını kaybetti.

Öte yandan, İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altında olan ve durumu ağırlaşan Hasan Çetinesen, Aydın Göksoy ve Mustafa Maya yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. 

Sahte içki zehirlenmesi nedeniyle yaşamını yitiren vatandaşların cansız bedenlerinin, otopsi işlemleri yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na götürüldüğü bildirildi. 

Sahte içki zehirlenmesine ilişkin başlatılan tahkikat dâhilinde bir konut, bir depo ve beş iş yerine polis ekipleri tarafından operasyon gerçekleştirilmişti. Söz konusu operasyon sonucunda 10 kişinin gözaltına alındığı ifade edilmişti. 

Kırıkkale'de de 7 kişi yaşamını yitirmişti

Kırıkkale'de yaşayan 8 vatandaş, sahte içki zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılmış, bu vatandaşlardan 7'si yaşamını yitirmişti.

Kırıkkale Valiliği tarafından yapılan açıklamada, etil alkol bazlı yüzey temizleyicilere içki aromalarını ekleyen vatandaşların, söz konusu karışımı tüketmeleri neticesinde zehirlendikleri ifade edilmişti.

Sahte içki zehirlenmesine ilişkin 3 kişinin polis ekipleri tarafından gözaltına alındığı ve haklarında işlem başlatıldığı bildirilmişti.

Yorumlar (0)