İzmir'de sahte içki ölümleri durdurulamıyor! Can kaybı 30'u geçti

İzmir'de sahte içki zehirlenmesine bağlı olarak yaşamını yitiren kişi sayısı 35'e ulaştı. 

YAŞAM 26.10.2020, 09:13
İzmir'de sahte içki ölümleri durdurulamıyor! Can kaybı 30'u geçti

Türkiye genelinde sahte içki zehirlenmesine bağlı ölümler devam ediyor.

İzmir'de 76 yaşındaki Doğan Aksın ile 35 yaşındaki Mehmet Doğan, sahte içki tüketmelerinin ardından fenalık geçirdi. Bunun üzerine Doğan Aksın, İzmir'de bulunan özel bir hastaneye kaldırıldı. Mehmet Doğan ise Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. 

Doğan Aksın ile Mehmet Doğan'ın yoğun bakım servisinde tedavi gördüğü ancak doktorlar tarafından gerçekleştirilen bütün müdahalelere rağmen hayata gözlerini yumdukları öğrenildi. 

Savcının yaptığı incelemeden sonra Doğan Aksın ile Mehmet Doğan'ın cenazeleri, Adli Tıp Kurumu'na ait morga götürüldü. 

Sahte içki tükettikten sonra yaşamını yitiren Doğan Aksın ile Mehmet Doğan'ın kesin ölüm sebebi, otopsi işlemlerinin ardından tespit edilecek. 

Diğer yandan, İzmir genelinde sahte içki zehirlenmesine bağlı yaşamını yitiren kişi sayısı 35'e ulaştı.

Türk Tabipleri Birliği ne demişti?

Türk Tabipleri Birliği, son günlerde görülen sahte içki zehirlenmelerinin "salgın" haline geldiğini ifade etmişti. 

Vergi artışlarının fazla olması ve yasaklar sebebiyle Türkiye'de merdiven altı üretimin de arttığını kaydeden Türk Tabipleri Birliği, bu sebeple sahte içki zehirlenmelerinin de artış gösterdiğini belirtmişti. 

Türk Tabipleri Birliği, sahte içki zehirlenmelerinin toplumsal, siyasi ve ekonomik sebeplerinin de kapsamlı bir şekilde değerlendirilmesi ve çözülmesi gerektiğini aktarmış, Türkiye'nin "alkollü içki fiyatlarının en yüksek olduğu ülkeler" listesinde 3'üncü sırada yer aldığına dikkat çekmişti. 

Alkollü içkilere yüksek vergi artışının uygulandığını ve etil alkol satışlarına yönelik yasaklar getirildiğini hatırlatan Türk Tabipleri Birliği, bu durumun Türkiye'de alkol tüketimini öngörülen düzeyde azaltmadığını ifade etmişti.

Yorumlar (0)