İzmir'de otluk alanda çıkan yangın söndürüldü!

İzmir'in Aliağa ilçesindeki bir otluk alanda başlayan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Yangının çıkış sebebine ilişkin bir açıklama yapılmadı. Bölgeye gelen ekipler, 2 saatlik çalışmayla yangını söndürmeyi başardı.

YAŞAM 15.07.2022, 18:48 16.07.2022, 13:49 Hakan Öksüz
İzmir'de otluk alanda çıkan yangın söndürüldü!

Türkiye, son yılların yaz aylarında çıkan orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Muğla'nın Bodrum ve Datça ilçesinde başlayan orman yangınları, önceki günlerde söndürüldü. Yangınlara çok sayıda helikopter ve arazözle müdahale edildi. Bölgedeki tatilciler, can güvenliği endişesi nedeniyle tahliye edildi. Datça'daki yangının kaynağının, elektrik trafosu olduğu öğrenildi. 

Bodrum'daki yangın 11 dakikada söndürülmüştü

Bodrum'daki Mumcular Barajı çevresindeki makilik alanda 10 Temmuz'da çıkan yangın ise kısa sürede kontrol altına alındı. Karadan ve havadan müdahale ile söndürülen yangının çıkış nedeninin tespit edilemediği belirtildi. Bölgeye gönderilen 6 helikopter ve 7 uçak ile birlikte yangının 11 dakikada söndürüldüğü aktarıldı.

Yangın iki saat içinde söndürüldü

Havaların ısınmasıyla birlikte yangın riski arttı. Bir yangın haberi de İzmir'den geldi. Kentin Aliağa ilçesindeki bir otluk alanda yangın çıktığı öğrenildi. Çaltılıdere Mahallesi'nde çıkan yangının çıkış sebebine ilişkin açıklama yapılmadı. Yangına müdahale etmek için 2 uçak, 2 helikopter ve 10 arazözün kullanıldığı belirtildi. Yangının kontrol altına alınabilmesi için ekiplerin havadan ve karadan müdahale ettiği öğrenildi.

Rüzgârın da etkisiyle yayılan yangın, ekiplerin müdahalesi ile 2 saat içinde söndürüldü. Bölgede soğutma çalışmalarının yapıldığı öğrenildi.

Yorumlar (0)