İzmir'de örgüt için yardım toplayan 12 FETÖ üyesi gözaltında

FETÖ/PDY silahlı terör örgütü adına İzmir’de burs, himmet vb. yöntemlerle yardım toplayan ve haklarında tirafçı beyanlarının olduğu belirtilen 15 şüpheliden 12'si gözaltına alındı. 

YAŞAM 26.10.2021, 08:32 27.10.2021, 09:27
İzmir'de örgüt için yardım toplayan 12 FETÖ üyesi gözaltında

FETÖ üyelerine yönelik soruşturma ve operasyonlar son sürat devam ediyor.

FETÖ adına yardım toplayan 12 örgüt üyesi gözaltında

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üye ve yetkililerinin gizli haberleşme aracı olarak bilinen Bylock adlı programı kullanan, örgüt liderinin talimatının ardından para yatıran, örgütün insan kaynağı olarak değerlendirdiği eğitim kurumalarında görev alan, örgüt adına burs, himmet vb. başlıklar altında yardım toplayan ve haklarında itirafçı beyanları olan 15 FETÖ şüphelisinin yakalanması için sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Şüpheliler arasında 1 emekli askeri personel, 1. Noter Başkatibinin de bulunduğu aktarıldı.

 
12 şüpheli yakalandı 
Operasyon çerçevesinde haklarında gözaltı kararı bulunan ve operasyon düzenlenen 15 FETÖ şüphelisinden 12'si, polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Kalan 3 kişinin yurt dışında olduğu tespit edilirken, bu kişilerin yakalanması için çalışmaların devam ettiği açıklandı.

Yorumlar (0)