İzmir'de film sahnesi gibi soygun, kameralara yansıdı

İzmir’in Bornova ilçesinde bir market zincirinde meydana gelen hırsızlık olayı, film sahnesini aratmadı. 

YAŞAM 09.04.2021, 15:16 10.04.2021, 13:54
İzmir'de film sahnesi gibi soygun, kameralara yansıdı

İzmir’de meydana gelen hırsızlık olayında, bir markete girip 2 el ateş eden şüpheli, paraları alamadan kaçarken şans eseri olayda yaralanan olmadı. 

“3 saniyeniz var, kasayı boşaltın”

24 Mart tarihinde, İzmir’in Bornova ilçesindeki bir market zincirinde yaşanan olayda, maskeli bir şahıs, markete girerek sigara almak istediğini belirtti. Parayı vermek için ceplerini karıştıran şüpheli, cüzdanının evde kaldığını söyledi. Ardından üzerindeki tabancayı çıkararak market çalışanı 2 kasiyere “Üçe kadar sayıyorum bütün paraları çıkarın” diyerek ateş etti. 



Olayın ardından panikleyen şüpheli, paraları alamadan koşarak marketten uzaklaştı. Soygun girişimi esnasında şans eseri yaralanan olmazken çevrede bulunan market çalışanlar ve vatandaşlar olayı polise ihbar etti. 

250 saatlik incelemenin ardından yakalandı

Olay yerine intikal eden Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Gasp Büro Amirliği ekipleri, şüphelinin marketten çıktıktan sonraki 250 saatlik güvenlik kameralarının kayıtlarını izleyerek şüpheliyi tespit edebildi. Şüphelinin tespit edilmesinin ardından yapılan operasyonda 30 yaşlarındaki C.M.Ş. isimli şüpheli, olaydan 19 saat sonra yakalandı.


Güvenlik kameralarına yakalandı

Yapılan operasyonda zanlı C.M.Ş.’nin olayda üzerinde bulunan silah, arkadaşı İ.Ö.’nün evinde bulunurken soruşturma kapsamında İ.Ö. gözaltına alındı. İki şüpheli, emniyette yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevk edilirken zanlı C.M.Ş. tutuklanıp cezaevine gönderildi. Arkadaşı İ.Ö. ise serbest kaldı. Ayrıca C.M.Ş.’nin yapılan incelemelerde hırsızlıktan çok fazla kaydının olduğu bildirildi. 

Markette yaşanan soygun anları güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Yansıyan görüntülerde C.M.Ş.’nin alışveriş bahanesiyle markete geldiği ve soyguna giriştiği görülürken kasiyerlerin de panik ve korku anları kameralara yansıyor.

Yorumlar (0)