İzmir'de film gibi hırsızlık: Tuvalete diye gitti, lüks otomobili çaldı

İzmir'de, internet üzerinden gördüğü otomobili satın almak istediğini belirterek araç sahibiyle buluşan ve restoranda aracın sahibini oyalayan şüpheli, "tuvalete gidiyorum" sözleri sonrasında yıkamacıdaki lüks otomobili çalıp kayıplara karıştı. Yaşanan olayın ardından araç terk edilmiş bir şekilde bulunurken, mağdur avukatı İsa Yalçın, "Profesyonel bir dolandırıcı olduğunu tahmin ediyoruz; çünkü gezdiği, müvekkilimin arabayı gösterdiği bölgelerde daha önce keşif yapmış olduğunu düşünüyoruz. Çünkü hiçbiri kameranın olduğu alanlar değil" sözlerini kullandı. 

YAŞAM 22.04.2022, 14:35 22.04.2022, 17:48
İzmir'de film gibi hırsızlık: Tuvalete diye gitti, lüks otomobili çaldı

İddiaya göre olay, geçtiğimiz günlerde İzmir'de yaşandı. Araç alım-satım ile uğraşan 25 yaşındaki B.T. isimli kadın, lüks aracını 610 bin TL’ye internet üzerinden satışa koydu. Aracı internetten gördüğünü ve daha sonra beğendiğini belirten bir kişi, patronu için otomobili alacağını ifade ederek satıcı ile iletişime geçti. Satıcının numarasını alarak, aracı beğendiğini ve görmek istediğini kendisine söyleyen adam, İzmir Bayraklı'da otomobil sahibi ile buluştu. 

“Tuvalete gidiyorum” dedi, otomobili çaldı 

Şüpheli şahsın, aracı almadan önce yıkattırmak istediğini belirtmesi sonrasında lüks araç, görüşmenin yapıldığı alandaki bir oto yıkamacıya verildi. 

Araç yıkanırken lokantada çay içen otomobil sahibi, alıcı olarak görünen şüpheli ve bir arkadaşı ile burada kısa bir süre zaman geçirdi. Şüpheli şahıs, ardından tuvalete gitmek istediğini belirterek restoranın arka kapısından çıktı. Oto yıkamacıya gittikten sonra aracın anahtarını alan şüpheli şahıs, araç ile beraber kayıplara karıştı. 

Hayatının şokunu yaşadı 

Şüphelinin lokantaya gelmemesi sonrasında şüphelenen B.T., telefonla kendisine mesaj çekti. Şüphelinin oyalamak sureti ile kendisine cevaplar vermesi sonrasında dolandırıldığını fark eden talihsiz kadın, oto yıkamacıya gittiği zaman ise hayatının şokunu yaşadı. Oto yıkamacıdaki çalışanın otomobili, beraberinde geldikleri adama verdiğini ifade etmesi üzerine B.T. durumu hemen polis ekiplerine bildirdi. 

Şans eseri bulundu 

İhbar sonrası otomobili ve otomobili çalan şüpheliyi bulmak amacıyla çalışma başlatan polisler, bölgedeki kameraları teker teker incelemeye aldı. Şüphelinin güvenlik kameralarının erişemediği alanları tercih ettiği görülürken, sosyal medyadan kayıp ilanı verilen otomobil, daha sonra İzmir'in Bornova ilçesinde, güvenlik kameralarının erişemediği bir bölgede terk edilmiş vaziyette şans eseri bulundu. 

Olay yeri ekipleri, otomobilde parmak izi incelemesi yaparken, şüpheliyi yakalamak amacıyla geniş çaplı operasyon başlatıldı. Çalınan otomobil ise sahibi B.T.'ye teslim edildi. 

"Profesyonel bir dolandırıcı olduğunu tahmin ediyoruz" 

Olayla ilgili açıklamalarda bulunan B.T.'nin avukatı İsa Yalçın, "Müvekkilim araç alım satım işiyle ilgileniyor. Kendisi lüks bir otomobilini satmak amacıyla internete ilan verdi. İlanı gören bir kişi müvekkilimi arıyor ve arabayı görmek istediğini söylüyor. Müvekkilim ise alıcı gibi gözüken şüpheliye otomobili göstermek için gidiyor ve arabayı burada görüyorlar. Bu şahıs, arabayı biraz araştırdıktan sonra, noterlerin pazar günü kapalı olması sebebiyle aracı pazartesi günü satın alacağını söylüyor. Pazartesi günü tekrar buluştuklarında, ardından yanlarına bir kadın geliyor ve medikal ürün satışı ile uğraştığını söyleyen sözde alıcının müşterisi olduğunu ifade ediyor. Bu kişi daha sonra otomobili almadan önce oto yıkamacıya götüreceğini belirtiyor ve müvekkilim otomobilin anahtarını yıkamacıya veriyor. Ardından birlikte lokantaya giderek bir şeyler yiyip içiyorlar. Kısa süre sonra otomobili almak istediğini söyleyen şüpheli, tuvalete gitmek istediğini belirterek dışarı çıkıyor. Ardından da oto yıkamacıya giderek otomobilin anahtarını alıp, araçla beraber kayıplara karışıyor. Müvekkilim bir süre sonra şüpheliye ulaşamayınca oto yıkamacıya gidiyor ve otomobilinin orada olmadığını ve çalındığını görerek hemen polis ekiplerine durumu ihbar ediyor. Bu şüphelinin, dolandırıcılık şebekesi mensubu olduğu iddiası mevcut. Ardından sosyal medyada yayınlanan ilanlardan hareketle otomobil, Bornova ilçesinde şans eseri güvenlik kameralarının olmadığı bir alanda bulunuyor. Polis ekipleri tarafından daha sonra incelemeler yapıldı. Şu an için şüphelinin kimliği tespit edilemedi; fakat yakalamak için çalışmalar şu an sürüyor. Bu kişinin, profesyonel bir dolandırıcı olduğunu tahmin ediyoruz; çünkü dolaştığı, müvekkilimin arabayı gösterdiği bölgelerde daha önce keşif yapmış gibi görünüyor. Çünkü hiçbiri kameranın olduğu alanlar değil. Otomobil, şans eseri kurtarıldı; fakat şüpheli hala aranıyor" açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)