İzmir'de babaannesinin son görüntülerini kayda aldı!

İzmir'de 30 Ekim Cuma günü meydana gelen depremin ardından tsunamiye kapılarak yaşamını yitiren Fatma Erçetin'in son görüntüleri ortaya çıktı. O görüntüleri Fatma Erçetin'in torunu Yaşar Erçetin kayıt altına aldı. 

YAŞAM 02.11.2020, 13:44 02.11.2020, 13:59
İzmir'de babaannesinin son görüntülerini kayda aldı!

İzmir'de 30 Ekim Cuma günü merkez üssü Seferihisar açıkları olan 6.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Söz konusu depremin ardından Sığacık Mahallesi'nde kısmi tsunami gerçekleşti. 

Burada boğularak yaşamını yitiren 86 yaşındaki Fatma Erçetin'e dair görüntüler ortaya çıktı. 

Fatma Erçetin'in, depremin ardından güvende olması amacıyla yakınları tarafından evden dışarı çıkarıldığı ancak yaşlı kadının tsunamiye kapıldığı öğrenildi. 

Tsunamiyi görüntülemek isteyen Yaşar Erçetin, suda sürüklenen kişinin babaannesi olduğunu fark edince adeta yıkıldı.

Yaşar Erçetin'in panik içerisinde babaannesi Fatma Erçetin'i sudan çıkardığı ve öldüğünü anlayınca gözyaşları içerisinde kaldığı fark edildi.

İzmir'de son durum

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından saat 13.30'da yapılan duyuruya göre, İzmir'de 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından yaşamını yitiren kişi sayısı 85'e yükseldi. Yaralanan kişi sayısı ise 994'e ulaştı. 

Yaralılardan 774'ünün hastanelerde tedavi edildikten sonra taburcu olduğu, 220'sinin ise hala tedavi altında olduğu bildirildi. 

30 Ekim Cuma günü saat 14.51'de meydana gelen depremin ardından 1.197 artçı sarsıntı gerçekleştiği, bunlardan 43'ünün büyüklüğünün 4'ün üstünde olduğu ifade edildi. 

İzmir'de 8 binada ekipler tarafından arama-kurtarma faaliyetlerinin yürütüldüğü aktarıldı.

Yorumlar (0)