İzmir'de alevler bir mahalleye yaklaştı!

İzmir'in Karabağlar ilçesinden Menderes ve Seferihisar ilçelerine sıçrayan orman yangınını söndürmek için çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Alevler, Seferihisar'ın Beyler Mahallesi'ni tehdit ediyor.

YAŞAM 19.08.2019, 16:44 19.08.2019, 16:48
İzmir'de alevler bir mahalleye yaklaştı!

Dün İzmir'in Karabağlar ilçesinde başlayan, ardından Menderes ve Seferihisar ilçelerine sıçrayan orman yangınını kontrol altına almak için çalışmalar sürüyor. 

Yangın nedeniyle dün gece tedbir amaçlı boşaltılan Seferihisar'a bağlı Eski Orhanlı, Menderes'in Bahçecik ile Kuyucak mahalleleri sakinleri, tehlikenin azalması sebebiyle evlerine dönmeye başladı.

Yangında Eski Orhanlı Mahallesi'ndeki evi yanan 63 yaşındaki Mustafa Sağıroğlu, dün evlerinde herhangi bir hasar olmadığını ancak bu sabah geldiklerinde evi yanmış olarak gördüklerini aktardı. 

Evin içinde kullanılacak bir şeyin kalmadığını ve devletten yardım beklediğini ifade eden Sağıroğlu, "Evin içinde 2 jeneratör, odun kesme motoru ve ufak tefek şeyler vardı, bunların tamamı hiçbir şey kalmadı, kül olmuş. 2 küçük tüp vardı, onların ikisi de patlamış. Geldiğimizde evi kül olmuş vaziyette bulduk. Dün yangın uzaktaydı ama biz iyi ki evi terk etmişiz." diye konuştu.

"Beyler Mahallesi tehdit altında"

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, dün başlayan yangında yaklaşık 500 hektarlık ormanlık alanın hasar gördüğünü bildirdi. 

Yaban hayatının da ormanla birlikte kül olduğuna dikkat çeken Yetişkin, "İçimiz yanıyor, kahroluyoruz. Eski Orhanlı Mahallesi'nde tehlike geçse de Beyler Mahallesi halen tehdit altında. Rüzgar maalesef müdahaleyi zorlaştırmaya devam ediyor. Tüm iş makinalarımızı öğleye doğru Beyler'e gönderdik." dedi. 

Yetişkin, Orman Bölge Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi, çevre ilçelerden gelen itfaiye personeli ve gönüllülerin, yangını söndürmek için büyük bir çaba harcadığını da kaydetti. 

Yorumlar (0)