İzmir'de 500 hektar kül oldu

Muğla'nın Milas ve Bodrum ilçeleri ile İzmir'in Karabağlar ve Urla ilçelerinde orman yangınları çıktı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Urla, Milas ve Bodrum'daki yangınların kısmen kontrol altına alındığını, Karabağlar'da ise 500 hektarlık alanın yandığını bildirdi.

YAŞAM 19.08.2019, 09:56
İzmir'de 500 hektar kül oldu

Türkiye'nin dört ayrı noktasından yangın haberi geldi. Muğla'nın Bodrum ve Milas ilçelerinde, İzmir'in de Karabağlar ile Urla ilçelerinde orman yangınları çıktı.

Urla, Milas ve Milas'taki orman yangınlarının kısmen kontrol altına alındığı belirtildi. 

Bodrum'un Mumcular bölgesinde dün ormanlık alanda yangın çıktı. Yangına gece boyunca 40 arazöz, 10 su tankeri, 8 dozer, 200 orman işçisi ve itfaiyeciler olmak üzere yaklaşık 300 personel müdahale etti. Günün ilk ışıklarıyla birlikte 9 helikopter de söndürme çalışmalarına dahil oldu. Helikopterler, yanan alana yakın bölgede bulunan Mumcular Barajı'ndan su alarak söndürme çalışmalarına etkin bir şekilde devam ediyor.

Milas'ın Akgedik Barajı mevkisindeki ormanlık alanda da dün öğlen saatlerinde yangın çıktı. Söndürme çalışmaları 2 helikopter, 21 arazöz, 10 su tankeri, 2 dozer, 150 personelin katılımıyla sürüyor. Sarp arazide devam eden yangına müdahale karadan güçlükle gerçekleştiriliyor.

Orman Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Çelik, ekiplerin havadan ve karadan söndürme çalışmalarına etkili bir şekilde devam ettiklerini ve yangınları kısmen kontrol altına aldıklarını bildirdi. Çelik, "Bodrum'daki yangın yaklaşık 70 hektar, Milas'taki yangın ise 30 hektar alanda etkili oluyor. İki ilçedeki yangınları birkaç saat içerisinde tamamen kontrol altına alacağız." diye konuştu.

İzmir'deki yangınlarda son durum 

İzmir'in Karabağlar ve Urla ilçelerindeki  yangınlar da kısmen kontrol altına alındı. İzmir'in Karabağlar ilçesine bağlı Tırazlı Mahallesi yakınındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Yangına günün ağarmasıyla birlikte helikopterlerle yeniden müdahale edilmeye başlandı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Karabağlar'daki orman yangınını söndürme çalışmalarını helikopterle havadan denetledi. 

Yangınların son durumuna ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Pakdemirli, şunları söyledi:

"Bodrum ve Milas'taki yangın kontrol altına alındı. Urla Yağcılar köyündeki yangın Seferihisar sınırlarına kadar ilerledi. Urla'daki yangın neredeyse tamamen kontrol altında, soğutma çalışmalarımız devam ediyor. Meteorolojik şartların olumlu olmasıyla daha hızlı netice almaya başladık. Yer yer tütmelerin dışında yangın bölgeleri kalmadı. Dün gece ihtiyaten boşaltılan köyler vardı, normale döndü. Gece boyunca elde ettiğimiz kazanımların rüzgarın artmasıyla gitmesi söz konusu, bu nedenle ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışıyor. 4 tane ev kısmi hasar gördü."

"Karabağlar'da 500 hektarlık alan yandı"

Bakan Pakdemirli, sözlerini şöyle sonlandırdı:

"Karabağlar'da yanan alan aşağı yukarı 500 hektar civarında gözüküyor. Tamamen yanan bir alan yok, parça parça yanan alanlar var. Tarım arazilerinde gözle gördüğümüz bir zarar yok. Şu anda 13 helikopter çalışıyor. Her yangınla ilgili TV'ye çıktığımızda şunu tekrar ediyorum, yangınlar ihmal ve dikkatsizlikten çıkıyor. Yazın  mangal ve piknik bunlara çok dikkat etmemiz gerekiyor. Belirli koşullar bir araya geldiği zaman ufak bir kibrit bile çok büyük yangınlara sebebiyet verebiliyor." 

Yorumlar (0)