İzmir Bombası Nefis Yemek Tarifleri

İzmir ilinin en lezzetli tatlılarından birisi İzmir bombasıdır. İzmir bombası, sadece İzmirde değil, aynı zamanda tüm Türkiyede popüler bir tatlı olmuştur.

YAŞAM 27.02.2021, 22:44
İzmir Bombası Nefis Yemek Tarifleri

İzmir bombası, aslında eskiden çok fazla ünlü değildi fakat sosyal medyanın etkisi ile fenomen tatlılar arasında kendine kolayca yer buldu. Bu denli büyük bir üne sahip olmasının bir diğer nedeni ise yapımının basit ve pratik olmasıdır. İzmir bombası yapmak için çok fazla malzemeye ihtiyaç duyulmaz. Temel malzemeler ile nefis İzmir bombaları yapmak mümkündür. İzmir bombası yapmak için 2.5 su bardağı un, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı pudra şekeri, 100 gram civarı tereyağı, yarım çay bardağı sıvı yağ ve yarım çay bardağı yoğurt gerekmektedir. Bir de tatlının iç malzemesi için yarım kilo kadar kakao aromalı fındık kreması gerekiyor.

İzmir Bombası Nasıl Yapılır?

İzmir bombası yapmak için öncelikle un, kabartma tozu ve pudra şekerini derin bir kaseye eklemeniz gerekmektedir. Daha sonra ayrı bir kaba tereyağı, sıvı yağ ve yoğurdu ekleyin ve bu karışımı iyice çırpın. Hamurun elinize yapışmaması gerekecek. Bu kıvama gelene kadar iyice yoğurmanız gerekmektedir. Kıvamı elde ettikten sonra hamuru streç film ile kaplayın ve 10 ya da 15 dakika kadar buzdolabının alt rafında dinlenmeye bırakın. Hamur dinlendikten sonra hamuru bezelere ayırın. Boyutunu kendiniz ayarlayabilirsiniz. Daha sonra hamurların ortasına birer tatlı kaşığı krema koyun ve bir bohça gibi kapatın. Hamurları pişirme kağıdı yerleştirilmiş orta sıcaklıktaki fırına aralıklı bir şekilde yerleştirin ve 10 - 15 dakika pişirin. Fırının önceden ısıtılmış olmasına dikkat edin. Pişirme işlemi de tamamlandıktan sonra İzmir bombalarını ılık bir şekilde servis ederek tüketebilirsiniz. Afiyet olsun, çayın yanında çok iyi gider :)

Yorumlar (0)