İzmir afeti yaşıyor! Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayın uyarısı

Gece saatlerinde etkisini artıran sağanak nedeniyle yollar su altında kaldı. Kimi sürücüler su dolu yollardan geçemedi kimisi durak oturaklarının üstüne çıktı kimisi ise evden hiç çıkamadı. Adeta sel afetini yaşayan İzmirlilerin o zor anları…

YAŞAM 02.02.2021, 10:49 03.02.2021, 09:42 Hanife
İzmir afeti yaşıyor! Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayın uyarısı

İzmir’in kent genelinde gece saatlerinde etkisini artıran yağış, ana cadde ve sokaklarda su baskınlarına neden oldu.

Sürücüler zor anlar yaşadı

Birçok ilçede meydana gelen sel ve su baskınları sürücülere zor anlar yaşatırken, İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, suyu tahliye etmek için harekete geçti.



Otobüs durakları su altında kaldı

Kentin bazı noktalarında sel suları kaldırım seviyesini aşarak bazı zemin katı evlerinde su altında kalmasına neden oldu.

Görüntülerde, Cemal Gürsel Caddesi'nde bulunan otobüs duraklarında bekleyen vatandaşların oturakların üstüne çıkarak otobüs bekledikleri görülürken kimisinin ise sel suları yüzünden binadan adım dahi atamadığı görüldü.

Vatandaş bu zor anları yaşarken, sağanak nedeniyle Poligon deresi istinat duvarı da yıkıldı.



“Evden çıkmayın"

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, "Kent şu anda afet yaşıyor. Zorunlu olmadıkça evden çıkılmasın." uyarısı yapıldı.

Kentteki sal baskınları ise şehir merkezi ile Aliağa, Dikili ve Foça'da görüldü.



Sokaklar suya gömüldü

Belediye ekipleri, Balçova Çetin Emeç mahallesindeki Hacı Ahmet Deresi'nde meydana gelen taşma sonucu su altında kalan sokağa müdahale ise iş makinalarıyla yapıldı.



“İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız 361 00 82 numaradan ulaşabilir”

Durma ilişkin twitter hesabından bilgilendirme yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, şu ifadelere yer verdi:

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden İzmir için yoğun yağış ve fırtına uyarısı var. Ekiplerimiz hiçbir mağduriyet yaşanmaması için gece boyunca görev başında olacak. Sokakta kalan, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız 361 00 82 numarasından güçsüzler evimize ulaşabilir.



"Zorunlu olmayanlar trafiğe çıkmasın"

Ekiplerin gece boyunca teyakkuzda olduğunu, derelerin taştığını belirten Soyer,  çok şiddetli yağış nedeniyle Çitlenbik, Hıfzısıhha, Hacı Ahmet, Poligon, Mehmetçik, Yamanlar, Gümüşpala, Doğançay, Yahya derelerinde yer yer taşmaların olduğunu, bu sebepten dolayı da bazı cadde ve sokakların olumsuz etkilendiğini belirtti. Soyer, vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları konusunda ricada bulundu.

Ayrıca Başkan Soyer, durumun ciddiyetini gözler önüne seren İzmir Ulaşım Merkezi'nden (İZUM) çeşitli kareler paylaştı.

Yorumlar (0)