İzmir açıklarında 59 düzensiz göçmen kurtarıldı

Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı ekipler, İzmir'in Çeşme ile Foça ilçesi açıklarında seyreden botlarda bulunan 59 düzensiz göçmeni kurtardı. Foça açıklarındaki lastik botun arıza yaparak sürüklenmeye başladığı ve bu nedenle yardım talebinde bulunduğu kaydedildi.

YAŞAM 24.03.2023, 19:26 25.03.2023, 12:00 Hakan Öksüz
İzmir açıklarında 59 düzensiz göçmen kurtarıldı

İzmir'in Çeşme ile Foça ilçesi açıklarında motor arızası yaptığı belirlenen bir botun, göçmenlerle dolu olduğu tespit edildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı, arıza yaptıktan sonra denizde sürüklenmeye başlayan lastik bottan gelen yardım talebi üzerine harekete geçildiğini bildirdi.

Foça'da kişi kurtarıldı

Fiber karinalı lastik botun bulunduğu bölgeye gönderilen ekipler, 19 düzensiz göçmeni kurtardı. Yasal olmayan yollardan başka bir ülkeye geçmeye çalışan 1 kişinin yakalandığı belirtildi. 

Çeşme açıklarında 40 düzensiz göçmen yakalandı

Çeşme ilçesi açıklarında seyreden lastik botlarda düzensiz göçmenlerin bulunduğunun belirlenmesi üzerine bölgeye ekipler sevk edildi. Yunanistan'ın Türk kara sularına ittiği 40 düzensiz göçmen kurtarıldı. Yakalanan kişilerin, İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderildiği vurgulandı.

Yorumlar (0)