'İyileşmez' denilen felçli köpeği yeniden ayağa kaldırdı

Elazığ’da arka ayaklarının üzerinden araba geçen ve veterinerlerin umutsuz gördüğü yavru köpek, hayvansever Mehmet Yüksel tarafından yapılan yürüteç yardımıyla ayağa kaldırıldı. Her gün sıcak su ve zeytinyağı içinde mesaj yöntemiyle tedavi edilen köpek, yürümeye başladı.

YAŞAM 01.09.2021, 22:33 02.09.2021, 13:14
'İyileşmez' denilen felçli köpeği yeniden ayağa kaldırdı

Elazığ’da yavru köpeğin arka ayaklarının üzerinden otomobil geçtiğini gören bir yurttaş, yaralı köpeği alarak veterinere götürdü. Veterinerler, köpeğin iyileşemeyeceğini ve felçli kalacağını dile getirdi. Yüksel, köpeği ayağa kaldırmak için adeta seferber oldu. Bisikletçiden çocuk bisikleti satın alan Yüksel, kendi yöntemleri ile köpek için bir yürüteç yaptı. Belirli zaman aralıklarında yürütülen köpek, her gün sıcak su ve zeytinyağı içinde mesaj yöntemiyle tedavi ediliyor. İki haftalık aranın ardından ayakta durabilen yavru köpek, yeniden yürümeye başladı.

"Ölüme terk etmişler"

Yavru köpeğe otomobil çarptığını ve arka patilerinin ezildiğini dile getiren Yüksel, "Köpeği bir arkadaşım bulmuş. Veterinerler film çekmiş, iyileşemeyeceğini söylemiş. Adeta ölüme terk etmişler. Bana ulaştılar, ben de alıp buraya getirdim." dedi. 

"Burada büyüyecek ve huzurla yaşayacak"

Köpek ile yakından ilgilendiğini dile getiren Yüksel, "İlk olarak çocuk bisikleti aldım. En azından birkaç adım atsın, hareket etsin diye düşündüm. Her gün sıcak su ve zeytinyağı ile masaj uyguladım. Şansımı denemek istedim, onu ölüme terk edemezdim. Allah'a şükür başardım. İki haftanın ardından ayakta durabildi, şimdi ise yürüyor. Tedavisine devam ediyoruz. Burada arkadaşlarıyla büyüyecek ve huzur bir şekilde yaşayacak." ifadelerini kullandı. 















Yorumlar (0)