İtfaiye personelinin dostu: Cemile

Manisa'ya bağlı Kula ilçesinde itfaiye çalışanlarının yaralı olarak bulduğu ve tedavi ettirdiği kumru, insanlarla kurduğu yakın bağ ile gönülleri fethediyor.

YAŞAM 05.01.2022, 01:01 05.01.2022, 16:12
İtfaiye personelinin dostu: Cemile

Manisa Büyükşehir Belediyesine bağlı olan Kula İtfaiye Amirliği çalışanları tarafından 2 ay evvel yaralı vaziyette bulunan kumru, amirlik personellerinin şefkati ve ilgisiyle sağlığına kavuştu.

'Cemile' ismi verilen ve tüm gününü itfaiye çalışanlarının yanında geçiren sevimli hayvan, çalışanların kimi zaman kafasına kimi zaman da omzuna konuyor.

"Ailemizin bir ferdi"

İtfaiyeci Vehbi Koç, kumrunun amirliğin maskotu haline geldiğini ifade etti.

Stresli ve yoğun mesai sürelerinde Cemile ile ilgilenmenin kendilerine moral verdiğini söyleyen Koç, "Afet ve yangınla müdahale asli görevimiz. Buna ek olarak yardıma muhtaç olan tüm canlılara da müdahalede bulunarak yaşama haklarının korunmasına destek veriyoruz. Yardıma muhtaç olan ve bize sığınan kumrumuzu da ellerimizle besleyerek tekrar yaşama tutunmasına destek sağladık. Buradan ayrılana, hür yaşamına dönene kadar misafirimiz kalmayı sürdürecek. Yediğimiz yemekten, içtiğimiz çaya kadar her şeyimizi onunla paylaşıyoruz. O artık ailemizin bir parçası." diye konuştu.









Yorumlar (0)