İtalya’dan Ordu’ya uzanan baba-oğul hasreti sona erdi 

En son 36 sene önce İtalya’dan sınır dışı edilmeden önce oğlunu gören 65 yaşındaki Osman Zerey, oğlu ve torununa kavuştu. Sevinçten gözyaşlarına boğulan Osman Dede, herkesi duygulandırdı. 

YAŞAM 10.08.2021, 13:55 11.08.2021, 09:08
İtalya’dan Ordu’ya uzanan baba-oğul hasreti sona erdi 

Ordulu Osman Zerey, 1979 senesinde çalışmak için gittiği İtalya Milano’da 4 sene kaldı. Bu süre zarfında bir İtalyan kadınla evlenmek üzereydi. Bu sırada çiftin bir erkek çocuğu oldu. Fakat bu evlilik süreci, Osman Zerey’in İtalyan polisi tarafından sınır dışı edilmesiyle son buldu. Müstakbel eşini ve oğlunu ardında bırakmak zorunda kalan Osman Dede, oğlunun annesinin kendisine çocuğunu göstermediğini ve onlarla hiçbir şekilde iletişim kuramadığını söylüyor. 

En son 1985 senesinde görüştüklerini belirten Osman Dede’nin oğlu ise İtalya’da kalan ama babasını görmekten hiçbir zaman ümidini kesmeyen bir genç olarak yetişmiş. Annesi vefat ettikten sonra babasını aramaya başladığını söyleyen Salvatore Napoli, fotoğraf albümü içerisinde babasının ismini bulmuş. Sosyal medya üzerinden Osman Zerey isimli herkesi arkadaş olarak eklediğini ve en sonunda kardeşine ulaştığını söyleyen Salvatore, hemen uçak biletini almış ve Türkiye’ye gelmiş. 



36 senelik hasret, Yusufeli’nde son buldu 

Oğlu ile birlikte Ordu Fatsa Yusufeli’ne gelen Salvatore Napoli, babası Osman Zerey ile buluştuğunda evde adeta bayram havası yaşandı. Oğlunu tüm akrabaları ve köylüleri ile tanıştıran Zerey’in mutluluk gözyaşları herkesi duygulandırdı. 

“Oğlumu aramaktan hiç vazgeçmedim. Ne mutlu bana ki 36 sene sonra oğlumla buluştum. Türkiye’ye gönderildikten sonra onları çok arasam da bulamamıştım. Şükürler olsun oğlum beni 36 sene sonra buldu. Oğlumu bıraktığımda 2 yaşındaydı. Annesi de benden hiç bahsetmemiş. Ben onları çok aradım ama oğlum beni buldu.” 



“Oğlumu ilk gördüğümde kendimi kaybettim” 

Osman Dede: “Kısmet bugüneymiş. Oğlumu ilk gördüğümde kendimi kaybettim. Ben, oğlumdan ayrı geçirdiğim sürede hiç rahat uyumadım. Ama artık uyuyabiliyorum. Ömrüm olduğu sürece bir daha oğlumu bırakmam. Bir oğlum iki kızım vardı şimdi iki oğlum oldu. Bir de üstüne torunum oldu.” 



“Anneme sorduğumda bana kendisinden bahsetmiyordu” 

Savatore Napoli: “Babamın Türk olduğunu biliyordum ve onu arıyordum ama anneme her sorduğumda bana kendisinden hiç bahsetmiyordu. Annem vefat ettikten sonra daha sık aramaya başladım. Soy ismi Zerey olan herkesi ekledim. Sonra bir fotoğraf gördüm ve bu şekilde babama ulaştım. Babamı bulduğum için çok mutluyum. Elbette İtalya’ya döneceğim ama bundan sonra sık sık Türkiye’ye de geleceğim. Kardeşlerimle tanıştığım için de çok mutluyum.” 

Yorumlar (0)